MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » KARTAL BELEDİYESİ 8. ULUSLARARASI BELEDİYE VE ÇEVRE FUARI’NDA
KARTAL BELEDİYESİ 8. ULUSLARARASI BELEDİYE VE ÇEVRE FUARI’NDA

Kartal Belediyesi, Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde 25 – 28 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenen Citytech 2014 8.Uluslararası Belediye ve Çevre Fuarı’na katıldı.
Kartal Belediyesi, yeryüzünün devamlılığı ve ekolojik dengenin korunmasında yerel yönetimlerin rolünü vurgulamak ve yerel yönetimlerin çevreyi korumaya yönelik proje ve uygulamalarını tanıtmak amacıyla düzenlenen 8.Uluslararası Belediye ve Çevre Fuarı’nda, Kartal’da hayata geçirdiği ve hazırlıkları devam eden birçok proje ile yer alıyor.
Kartal Belediyesi’nin Çevre Projeleri Büyük İlgi Görüyor

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, 8.Uluslararası Belediye ve Çevre Fuarı için hazırladığı stantta; sokak hayvanlarına mama temin eden ‘Akıllı Geri Gönüşüm Kutusu’, ‘7’den 70’e Atığını Getir Kitabını Götür’, ‘Atık Pillerin Toplanması ( Aptom Hediyeli Pil Toplama Makinesi), ‘Karaçam Tohumlu Kalem’, ‘Solucan Gübresi Üretimi’, ‘ Naylon Poşete Hayır’, ‘ Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanması’, ‘Atık Cam Kumbarası’ ve ‘Bitkisel Atık Yağların Toplanması’ gibi birçok projesiyle katılımcılardan büyük ilgi görüyor. Özellikle genç ziyaretçilerin ilgisini en çok solucan gübresi üretiminde kullanılan mini seralar çekiyor.

 

Kartal Belediyesi’nin 8.Uluslararası Belediye ve Çevre Fuarı’ndaki standını ziyaret edenlere projeler hakkında bilgi verilirken karaçam tohumlu kalem, kalem kutusu seti, tohumlu kitap ayracı, geri dönüştürülmüş cam kupa ve geri dönüşümlü kalem setleri hediye ediliyor.

 

Kartal Belediyesi’nin Ortağı Olduğu “R2Cities Projesi” Fuarın Gözbebeği

Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı kapsamında gerçekleştirilen, Kartal Belediyesi’nin uygulama ortaklarından biri olduğu ve Kartal’ı Türkiye’nin ilk sıfır enerjili şehirlerinden biri olmaya hazırlayan “R2Cities” projesi, fuarın gözbebeği oldu. Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı kapsamında sürdürülen “Kentsel Alanların Renovasyonu ( Yapıların tamamının veya bir kısmının yenilenmesi ) : Sıfır Enerjili Şehirlere Doğru” Projesi, sıfır enerji tüketimine yakın büyük çaplı bölgesel konut renovasyon projelerinin tasarımı, inşaatı ve yönetimi için kolayca tekrarlanabilir stratejilerin geliştirilmesi ve uygulanmasını amaçlıyor.

Kartal Belediyesi’nin Standına Ziyaretçi Akını

Kartal Belediyesi’nin 8.Uluslararası Belediye ve Çevre Fuarı’ndaki standı, vatandaşların yanı sıra çok sayıda ziyaretçinin uğrak yeri oldu. Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Çevre Müdürü Ahmet Geçitli, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Kayhan Yüreğir, Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, Kıbrıs Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Kartal Belediyesi’nin standını ziyaret ederek projeler hakkında bilgi aldılar. Sokak hayvanlarına mama ve su sağlayan akıllı geri dönüşüm kutularını ilk olarak Kartal Belediyesi’nin hizmeti olarak duyduklarını belirten doğa severler de geri dönüşüm kutusu ile ilgili bilgi edindiler.

Başkan Öz: “ Çevrenin Korunması En Önemli Gündem Maddemizdir”

8. Uluslararası Belediye ve Çevre Fuarı’nı değerlendiren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz,
“Ülkemizde çevrenin korunması ve geri dönüşümlü ürünlerin kullanımının yaygınlaştırılması önümüzdeki yıllarda yerel idarelerin ve ağır sanayinin en önemli gündem maddesi olacaktır. Önümüzdeki yüzyılın sanayisi olarak tanımlanan çevre teknolojileri ve geri dönüşümlü ürünler sanayisi, bu fuarla kamuoyu önüne çıkarma fırsatı buluyor ve yerel idarelerin yöneticilerini bir araya getiriyor. Biz Kartal Belediyesi olarak, ekolojik dengenin korunması bilinciyle yaşanabilir bir dünya ve yaşanabilir bir kent için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

📆 03 Ekim 2014 Cuma 10:15   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR