MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal Belediyesi Çanakkale Şehitlerini Andı
Kartal Belediyesi Çanakkale Şehitlerini Andı

Kartal Belediyesi, Çanakkale savaşına katılan şehitlerimizi anma gecesi Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde yapıldı. Sanatçı Amir Ateş Recep Ergül ve Şef Dr. Arif Şanlı yönetimindeki Kartal Musiki Derneği korosu Çanakkale savaşı üstüne yazılmış şiirler ve Çanakkale savaşı üstüne söylenmiş ülkemizin her bölgesinden derlenmiş türküleri seslendirdi. Anma programına Kartal Belediye Başkan yardımcıları Fügen Mavi, Gülseren Böyüktaş, Kartal Belediyesi birim müdürleri, Kartal Cemevi Başkanı İsmail Saçlı, Cemevi dedesi, Muhtarlar ve Kartallı vatandaşlar katıldı.

 

  

KARTAL BELEDİYESİ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANDI (1)

 

Anma gecesi Çanakkale savaşına katılan askerlerimizin İstanbul’dan intikali ve cephedeki çile dolu yaşam koşullarını yansıtan video ve fotoğraflardan oluşan barkovizyon gösterisiyle başladı. Mehmet Akif Ersoy’un şiirleriyle Çanakkale Savaşı sırasında yaşanmış ‘Kınalı Kuzular, Seyit Onbaşı, Yahya Çavuş’ gibi birçok Mehmetçiğin hikâyelerini anlatıldığı gece salondakileri o yıllara götürdü.

 

 

Sanatçı Recep Ergül Çanakkale Savaşı üstüne söylenmiş, ülkemizin her yöresinden derlenmiş türküleri seslendirdi. Ardından orijinal taş plaktan Türkiye’nin ilk kadın gazelhanı Ayda Sönmez’in sesinden Çanakkale Şehitlerinin ninnisi izleyicilere dinletildi.

 

KARTAL BELEDİYESİ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANDI

 

Birliğe vurgu yapan sanatçı Recep Ergül, “Yüzyıllardır bu topraklarda yaşayan insanlar olarak hangi renkten, hangi ırktan, hangi siyasi düşünceden, hangi inaçtan olursak olalım hepimizin Çanakkale gibi bir ortak değeri var. Diyarbakır’lı Mehmet’le Burdurlu Hasan Çavuş Çanakkale’de birlikte omuz omuza bu ülke için birlik oldu.” diye konuştu. Sanatçı Recep Ergül’ün ardından sahne alan Şef Dr. Arif Şanlı yönetimindeki Kartal Musiki derneği yemen türküleriyle izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.Bestekâr Amir Ateş, Çanakkale savaşı üstüne yazılmış Mehmet Akif Ersoy şiirlerinden oluşan türküler ve kendi bestelerinden oluşan ilahi ve kasidelerle izleyicileri duygulandırdı. Amir Ateş yaptığı konuşmada, “Üzerinde yaşadığımız, tertemiz havasını soluduğumuz cennet yurdumuzda rahat yaşayabiliyorsak bunu şehit ve gazilerimizin kanlarına canlarına borçluyuz. Onlar seve seve kanlarını ve canlarını feda ettiler. Bizler bugün rahat bir şekilde yaşayabiliyoruz. Şehitlerimize, gazilerimize ömrümüz boyunca Fatihalar sunsak, rahmetler dilesek yine de vefa borcumuzu ödemiş olamayız” dedi.

 

 

Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Fügen Mavi Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına gecenin sonunda anma gecesine katılan sanatçılar adına Recep Ergül’e plaket takdim etti. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yoğun programı nedeniyle geceye katılamadığını ancak selam ve sevgilerini ilettiğini belirten Başkan Yardımcısı Fügen Mavi, “Bugün tarihi bilmek adına duygu yüklü ve anlamlı bir program gerçekleşti. Bugün burada ecdadımızın, atalarımızın ruhlarını şad ettik. Sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Duygu yüklü anlamlı ve gerçekten tarihimizi bilmek adına önemli bir program gerçekleştirdik. Şehitlerimiz ve gazilerimiz analarını babalarını eşlerini çocuklarını tüm sevdiklerini bırakıp Çanakkale’ye gittiler. Onlar vatanını, bayrağını, inançlarını o bıraktıklarından daha çok sevdiler ve asla dönmeyi düşünmediler. Bu toprakların ne kadar değerli olduğunu ve ne bedeller ödendiğini hepimiz bilelim ki, birlik ve beraberliğimizi hiç bozmayalım” dedi.

 

 

Anma gecesinde sahne alan sanatçılarda, “Çanakkale şehitlerimizin unutulmadığı bu önemli günde şehit ve gazilerimizi hep beraber anmak, onlara karşı vefa borcumuzu ödemek için bizleri Kartal halkıyla buluşturduğu için Başkan Altınok Öz’e çok teşekkür ediyoruz” dediler. Programın sonunda Kartal Cemevi dedesinin Milli şairimiz Mehmet Akif’in Çanakkale şiirinin ardından, Çanakkale şehit, gazi ve ülkemizin birlik beraberliği için yaptığı dua ile program sona erdi.

 

 

 

 

 

 

📆 20 Mart 2014 Perşembe 18:02   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR