MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Eğitim, Etkinlikler, Gençlik, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL BELEDİYESİ ENGELSİZ ÜRETİM ATÖLYESİ’NDEN ENGELSİZ YETENEKLERE TAM DESTEK
KARTAL BELEDİYESİ ENGELSİZ ÜRETİM ATÖLYESİ’NDEN ENGELSİZ YETENEKLERE TAM DESTEK

Engelli vatandaşların iyi yapabildikleri şeyleri keşfedebilmeleri, yapamadıkları şeylerden çok yapabildiklerine odaklanmaları amacıyla Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz tarafından 2012 yılında açılan Engelsiz Üretim Atölyesi çalışmalarına devam ediyor.

 

Kartal’da yaşayan engellilerin; el becerisi gerektiren birçok çalışmayı öğrenip kendilerini geliştirebildikleri Engelsiz Üretim Atölyesi, ürün yelpazesine her geçen gün yenilerini ekliyor. Engelsiz Üretim Atölyesi’nde makrome ve file örmeyle eğitimlerine başlayan engelsiz yetenekler, bugün ahşap ve kumaş boyama tekniğiyle eşsiz dekoratif nesneler ve Edirne’nin meşhur sabununu kullanarak rengarenk süs meyveler üretiyor. Pasif olmayı reddederek üreten konumuna geçmeyi seçen Kartallı engelli vatandaşlar, çevreci kampanyaları da gönülden destekleyerek çalışmalarında geri dönüşüm malzemelerini de sıkça kullanıyor. Engelsiz Üretim Atölyesi’nde eğitim gören engelli vatandaşlar, el emeği ürünlerini Kartal Ekolojik Pazarı’nda tüketiciye sunma fırsatı da yakalıyor.

 

Engelsiz Üretim Atölyesi’ni ziyaret ederek eğitmenlerden çalışmalar hakkında bilgi alan Kartal Belediyesi Engelliler Koordinasyon Birimi Koordinatörü Özgür Uğur, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün Engelsiz Üretim Atölyesi’ne büyük önem verdiğini belirterek ” Engelsiz Üretim Atölye’miz, Soğanlık Kültür Merkezi ve Hürriyet Kültür Merkezi’nde olmak üzere iki sınıf halinde eğitim veriyor. Şu anda 21 engelli vatandaşımız, atölyede farklı el becerileri öğrenirken bir yandan da hayata ve geleceğe umutla bakmayı öğreniyor. Atölyemize talep her eğitim döneminde artıyor” dedi.

 

Kimler Kayıt Yaptırabilir?

Hafif ve orta derecede mental reterdasyon( zihinsel engelli) 18 yaş üzeri engelli vatandaşlar, kimlik fotokopileri, form5 belgesi ve rapor fotokopileriyle birlikte bizzat ya da en yakınları aracılığıyla Kartal Belediyesi Engelliler Koordinasyon Birimi’ne başvurabilirler.

📆 20 Nisan 2016 Çarşamba 13:38   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR