MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL BELEDİYESİ ESNAFIN SORUNLARINI DİNLİYOR
KARTAL BELEDİYESİ ESNAFIN SORUNLARINI DİNLİYOR

Kartal Belediyesi’nin Kartal’da hizmet veren esnafın sorunlarının ve çözüm yollarının tespiti amacıyla her ay gerçekleştirdiği toplantı bu kez Kartal ve Adalar Esnaf Kredi ile Kefalet Kooperatifi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

 

Kartal esnafını temsil eden sivil toplum kuruluşlarının sorunları ile bu sorunların çözüm yollarının arandığı toplantıya Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay’ın yanı sıra; Ruhsat ve Denetim Müdürü Funda Aydoğan, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nur Gülmez Bel ile Zabıta Müdürü Atilla İlgün katıldı. Toplantıda odalar ve sivil toplum kuruluşlarını temsilen ise; Kartal ve Adalar Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hamit Çiftçi, Kartal Bakkallar Odası Başkanı Erol Demirci, Kartal Pazarcılar Odası Başkanı Mete Poyraz, Kartal Şoförler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Fikret Çelik, Kartal Kuaförler Odası Başkanı Adem Etirci ile Ekmek İş Sendikası Temsilcisi Yaşar Tüylüoğlu yer aldı.

 

Toplantıda oda başkanları genel olarak Kartal Belediyesi’nin çalışmalarından memnun olduklarını dile getirirken özellikle denetimler ve ruhsatlar konusunda yapılan çalışmalardan övgüyle bahsettiler. Oda başkanları, yazın yaklaşması ile Kartal’da artan inşaat faaliyetlerinde güvenlik önlemlerinin alınması konusunda daha sıkı denetim yapılmasını talep etti. Kartal Belediyesi olarak esnafın sorunlarını önemsediklerini ve toplantılarda dile getirilen sorunların takipçisi olduklarını belirten Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, toplantıların belediye ile esnaf arasındaki ilişkileri sıcak tutma açısından önemli olduğunu, bu nedenle toplantıların sık sık güncellenerek rutinleştirilmesi gerektiğini söyledi. Esnafın sorunlarının çözümü için toplantıların da beklenmemesi gerektiğini vurgulayan Okay,  “Her an, hepimizin kapısı açık” dedi. Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay’ın konuşmasının ardından oda başkanları Kartal esnafının memnun olduğu konularla ilgili açıklamalar yaptı ve yaşanan sıkıntıları anlattı.  Kartal’da kaçak işyeri açılamadığını ve bu konuda sıkı takip yapılmasından memnun olduklarını belirten esnaf temsilcileri, Kartal’ın bu yönü ile diğer ilçelerde örnek gösterildiğini söyledi. Bu nedenle de Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkürlerini sunduklarını belirtti.  Kartal Belediyesi’nin çevre ile ilgili projelerinin de konuşulduğu toplantıda Kartal’daki kuaförlerden bir yılda toplanan jilet miktarının 200 kilo olduğu açıklandı. Yaklaşık 2 saat süren toplantı, Ramazan ayından önce bir kez daha yapılması kararlaştırılarak sona erdi.

Etiketler:
📆 01 Mayıs 2016 Pazar 19:03   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR