MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Flaş, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal Belediyesi Gençlik Kariyer Merkezi Öğrencilerin Geleceğine Işık Tutuyor
Kartal Belediyesi Gençlik Kariyer Merkezi Öğrencilerin Geleceğine Işık Tutuyor

Kartal Belediyesi Gençlik Kariyer Merkezi Öğrencilerin Geleceğine Işık Tutuyor

Kartal Belediyesi Gençlik Kariyer Merkezi yeni dönemde de geleceğin teminatı olan gençlere yol göstermeye, ışık tutmaya devam ediyor. Kartal Gençlik Kariyer Merkezi, Soğanlık Hasan Ferruh Özgen Anadolu Lisesi öğrencilerine ‘Test Çözüm ve Teknikleri’ adlı seminer verdi.

Kartal Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Kariyer Merkezi, gençlere yönelik seminerler düzenleyerek geleceklerine ve eğitim hayatlarına ışık tutmaya devam ediyor. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün önderliğinde gençlerin hizmetine sunulan Kartal Geçlik Kariyer Merkezi, Kartal Soğanlık Hasan Ferruh Özgen Anadolu Lisesi öğrencilerine “Test çözüm ve Teknikleri” başlıklı bir seminer düzenledi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Kişisel Gelişim Uzmanı Perran Varlı, ‘Sınav Stratejileri, Sınav Kaygısı Yönetimi, Test Çözüm Teknikleri, Ders Çalışırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar, Hedefler’ konu başlıkları altında sınav stresiyle nasıl başa çıkılabileceğini, sınavlarda başarı sağlamanın yollarını öğrencilerle paylaştı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde Perran Varlı, öğrencilere, hedeflerini şimdiden belirlemeleri gerektiğini vurgu yaparak özel hayatlarında arkadaş seçimi dahil olmak üzere ders çalışmada uygulayacakları metot ve sistem üzerine bilgiler verdi.

Varlı, ezber üzerine kurulu eğitim sistemin, öğrencilerin yorum yapma ve konularla ilişkin bağlantı kurmasını engellediğini işaret ederek çalışılan konularla ilgili bol ve değişik soru örnekleri çözmek gerektiğini ve Çözülemeyen sorular mutlaka tekrar edilmelisinin altını çizdi.

Kartal Gençlik Kariyer Merkezi Projesi, İstanbul Kalkınma Ajansı 2012 yılı Çocukların ve Gençlerin Girişimcilik, Beceri ve Geleceklerini Destekleme Mali Destek Programı kapsamında hazırlanarak 277 proje başvurusu içinde 130 başarılı proje arasına girdi ve İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan %90 hibe almaya hak kazandı.

📆 17 Nisan 2014 Perşembe 12:57   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR