MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL BELEDİYESİ KADINLAR ORKESTRASI İLK KONSERİNİ VERDİ
KARTAL BELEDİYESİ KADINLAR ORKESTRASI İLK KONSERİNİ VERDİ

Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından Kasım 2015’te çalışmalara başlayan Kartal Belediyesi Kadınlar Orkestrası, 31 kişilik kadrosuyla Dr. Mehmet Ali Özdemir şefliğinde ilk konserini verdi.

 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü programı kapsamında Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz’ün yanı sıra; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan, Mustafa Fehmi Okay, Ali Apaydın, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, Kartal Kent Konseyi Başkanı Demet Songurtekin, Kartal Belediyesi Başkan Danışmanları, Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Sedat Ertekin,  Kartal Belediyesi Birim Müdürleri ve çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı.
a5ac0c00-b017-4022-b691-cc116d4bc498

“Sizlerin belediye başkanlığını yapmaktan büyük gurur duyuyorum”

 

Kartal Belediyesi Kadınlar Orkestrası ve Grup Ahuzar’ın sahne aldığı konserde birçok yörenin türküleri seslendirildi. Dinleyicilerden büyük alkış alan konserin sonunda Kadınlar Orkestrası ve Grup Ahuzar’ın sanatçıları, kadınları sosyal yaşama dâhil etmek adına birçok başarılı çalışmalara imza atan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür ederek kendilerine çiçek takdim etti.

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de kadın politikasında kendisine destek veren, kadınlar için yapılan çalışmalarda fikirlerini esirgemeyen eşi Feray Öz’e teşekkür ederek şunları söyledi: “Kadınlar orkestramız biraz önce çok başarılı bir performans sergiledi. Geçenlerde Disk’in genel kurulu oldu. Yakınımızdaki bir otelde de bir koro vardı. 1 Mayıs Marşı söyleniyordu. 1 Mayıs Marşını söyleyen koroya hiçbir işçi eşlik etmedi. Ama burada devrim şarkısı söylenirken halkın katkısı oldu. Demek ki burjuvanın olmadığı, sınıf bilincinin olmadığı yerde bundan 90 sene önce Mustafa Kemal Atatürk devrim yapıyor. 90 sene geçiyor, burjuva var, işçi sınıfı var; ama o bilinci oluşturamamışız. O bilinç halkta var. Ben Kartal Belediye Başkanı olarak belediye çalışanlarını ve bu çalışmaya katkıda bulunan kadınları kutluyorum. Başkan yardımcıma sahne alan arkadaşlarımızın ne işle uğraştığını sordum. Aranızda herhalde konservatuvar öğrencisi de var. Halkı kültürle sanatla buluşturmamız gerekiyor. Buna öncü olacak da sizlersiniz. Genç kardeşlerimi ve ekibimizi kutluyorum. Burada olmaktan ve sizlerin belediye başkanlığını yapmaktan büyük gurur duyuyorum.”

 

Başkan Altınok Öz’ün konuşmasının ardından gecede sahne alan sanatçılara çiçek takdim edildi.

 

Galeri
📆 11 Mart 2016 Cuma 09:52   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR