MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal Belediyesi Kara Kış’a Hazır
Kartal Belediyesi Kara Kış’a Hazır

 

 

Kartal Belediyesi, İstanbul genelinde etkili olan kar yağışının ardından yolların kapanmaması ve buzlanmaya karşı karla mücadele ekiplerini kırmızı alarma geçirdi. Kartal Belediyesi ekipleri kar yağışı öncesi 24 saat hazır duruma geldi. Soğuk ve yağışlı havanın kendisini göstermesiyle birlikte Kartal Belediyesi, karla mücadele ekiplerini ve araç filosunu hazır hale getirdi; kar küreme, tuz serpme aracı, çok sayıda teknik ekipman ve personelle üç vardiya halinde hizmet verecek. İstanbul’da beklenen karın yağmasıyla birlikte Kartal Belediyesi karla mücadele ekipleri gece boyunca ve gün içinde tuzlama çalışması yaptı.

 

 

Sabah işlerine gitmek için yola çıkan Kartallıları yoğun bir kar yağışı karşıladı. Kartal’ın ilçe merkezi ve yüksek kesimlerinde kar etkili oldu. Kartal’ın deniz seviyesinden yüksek semtleri Uğur Mumcu Mahallesi, Yakacık ve Aydos beyaza büründü. Karla mücadele hazırlıklarını tamamlayan Kartal Belediyesi, Uğur Mumcu, Yakacık ve Aydos bölgesinin mahalle araları ve ana arterlerde kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Ekipler, hastane, okul, kreş, itfaiye binası giriş çıkışlarında, üst geçitlerde, minibüs ve otobüs güzergâhlarında tuzlama çalışmalarını gün boyunca sürdürdü.

 

 

Kar yağışıyla birlikte Kartal’da hastanelere ulaşan yollarda, ana caddelerde, köprü ve kritik noktalarda kar temizliği ve tuzlama çalışmaları yirmi dört saat devam edecek. Kartal’da şehir ulaşımının olumsuz yönde etkilenmemesi için Kartal Belediyesi, çeşitli aralıklarla tuzlama işlemini sürdürecek. Ayrıca yirmi dört saat görev yapacak olan karla mücadele ekipleri, ana arterler ve ara yollar da kar ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yapacak. Araçların çıkmakta güçlük çektiği yollarda ve rampalarda ise elle tuzlama çalışması gerçekleştirilecek.

 

 

Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kar yağışı nedeniyle ilçe genelinde vatandaşların yollardaki buzlanmalardan kaynaklanan mağduriyetlerinin giderilmesi içinde kontrollerini sürdürecek. Ekipler, buzlanmadan kaynaklanan olumsuzlukların tespitini yaparak giderilmesi için, Fen İşleri Müdürlüğü karla mücadele ekipleri ile koordineli olarak çalışacak. Zabıta Müdürlüğü ekipleri yolların riskli bölgeleri hakkında vatandaşlara uyarılarda bulunarak araçlarıyla yolda mahsur kalan vatandaşlara teknik olarak yardımcı olacak.

 

 

Kar nedeniyle yolların kapanması ve ulaşımın aksamaması için Kartal Belediyesi ihbar hattı kurdu. Kartallılar, kar nedeniyle kapanan ya da buz tutan yolların açılması için Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü (0 216) 353 86 83 numaralı telefonları arayarak ihbarlarını bildirebilecek. Vatandaşlar tarafından bildirilen ihbarlar, karla mücadele ekipleri tarafından anında değerlendirilerek, müdahale edilecek. Yol Yapım Amirliği (0216)387 41 39 numaralı telefonları arayarak da tuzlama konusunda vatandaşlara yardımcı olunacak.

 

 

📆 12 Aralık 2013 Perşembe 10:11   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR