MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Eğitim, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal Belediyesi Kreşleri yeni döneme hazır
Kartal Belediyesi Kreşleri yeni döneme hazır

BELEDİYE KREŞLERİNDE YENİ DÖNEME HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

 

Yaz tatilinin bitmesi ve okulların açılması ile birlikte Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde de hummalı bir çalışma devam ediyor. Bu yıl hizmete alınan 3 yeni kreş ile birlikte sayıları 11’e ulaşan kreşlerin yeni eğitim-öğretim yılı hazırlık toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda kreşlerin eksiklerinin tamamlanmasının yanı sıra yıl boyunca yapılacak tüm etkinlikler planlandı.

 

Kartal Belediyesi Merkez Kreşine bağlı 11 kreş sorumlusunun katıldığı ve Kreş Müdürü Nazlı Enif Yavuz Dipşar’ın başkanlığında yapılan toplantıda Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde yeni eğitim –öğretim döneminde kreşlerin; eğitim, sağlık, yemek, güvenlik tedbirleri, eğitim araç ve gereçleri, kitaplar, ders planları gibi ihtiyaçlarının tespit edilerek tedarik edilmesi ve yıl boyunca düzenlenecek geziler ve ziyaretlerin planlaması üzerine fikir alış verişinde bulunuldu .

 

Yaz saatine göre 08.30-17.00 saatleri, kış saati uygulamasında ise 08.00-16.30 saatleri arasında minik öğrencilerin eğitim göreceği kreşler 15 Eylül’de hizmete açılacak. 54 öğretmen ve 11 yardımcı öğretmen ile birlikte toplam 65 öğretmenin görev yaptığı kreşlerin bine yakın öğrenci kapasitesi bulunuyor. Üçü bu yıl hizmete giren toplam 11 kreş Kartal’da özellikle çalışan çiftlerin çocuklarının eğitimini devam ettirmesini sağlıyor.

 

Belediye 11 kreşle hizmet verecek

2009 yılında sadece 1 kreşin bulunduğu Kartal’da, Belediye Başkanı Altınok Öz seçim beyannamesine koyduğu “Her mahalleye bir kreş” sözünü adım adım gerçekleştirerek kreş sayısını 2014 yılı itibariyle 11’e çıkarken öğrenci kapasitesi de bine ulaştı. Başkan Altınok Öz, kreşlerin kent yaşamının ayrılmaz bir parçası olduğunu ve her geçen gün bu alandaki ihtiyacın artacağını düşünerek kreş yatırımlarının devam edeceğini ifade etti.

 

 

Başkan Altınok Öz, “Okul öncesi, çocuklarımızın eğitim-öğretim ile tanışması açısından çok önemli. El becerilerinin artması , sosyalleşmeleri ve kendilerine güvenin ortaya çıkması, kaliteli ve iyi bir ortamda eğitim almaları okul öncesi dönemin çocuğun yaşamındaki en önemli yapı taşlarından biri. Ayrıca annelerin çalışma hayatında da sosyal bir şekilde etkin olabilmeleri, sosyal yaşama katılabilmeleri açısından da çocuk gelişim merkezlerimizle hizmet vermeye devam edeceğiz.” dedi.

📆 09 Eylül 2014 Salı 13:12   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR