MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet » KARTAL BELEDİYESİ KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARINA BAŞLADI
KARTAL BELEDİYESİ KURBAN BAYRAMI HAZIRLIKLARINA BAŞLADI

Kartal Belediyesi Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte ilçe halkının huzur ve güven içinde bir bayram geçirmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarına hız verdi.

 

Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı hazırlıkları kapsamında Kordonboyu Mahallesi’nde bulunan ve 48 bin 452 metrekare gibi büyük bir alanda kurulan kurban pazarının alt ve üst yapı çalışmalarına başladı. Kurban pazarında yer alacak ibadethaneler, lavabolar, dinlenme alanları ve yollar da yine ilgili müdürlükçe oluşturulacak.

 

Kartal Belediyesi’nin tüm müdürlükleri, Kurban Bayramı hazırlıkları çalışmalarında seferber oldu. Kurban Bayramı boyunca olumsuz görüntülerin oluşmaması için kurbanlıkların yerleştirilmesi, çadırlara hayvan sahiplerinin yerleştirilmesi, evrakların kontrolü, kurban alanı işlemleri ile ilgili birimler görev yapacak. Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından, kurbanlıkların kurban vasıflarını taşıyıp taşımadıkları kontrol edildikten sonra kurbanlıklar satışa sunulacak. Sağlık Raporu, Menşe-i Kâğıdı olmayan kurbanlıklar ile hamile kurbanlıkların satışına izin verilmeyecek. Zabıta Müdürlüğü ekipleri kurban pazarında huzur ve güvenliği sağlamak için 24 saat çalışmalarına devam edecek. Ayrıca Zabıta Ekipleri, belediye tarafından belirlenen yerlerin dışında kesim yapılması durumunda müdahalede bulunup gerekli cezai işlemleri uygulayacak. Kurban satış yerinde; hayvanların su

 

 

 

ihtiyaçlarının karşılanması, atıklarının düzenli alınması, kaçan hayvanlara müdahale edilmesi, çevre ve toplum sağlığıyla ilgili gerekli tedbirlerin alınması ve herhangi bir olumsuzluğa meydan verilmemesi için, Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü, Çevre Koruma  ve Kontrol Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Zabıta birimleri tarafından Kurban Bayramı günleri de dâhil olmak üzere denetimler yapılıp, gerekli önlemler alınarak vatandaşların sağlıklı ve temiz bir ortamda kurbanlıklarını kesmelerini sağlanacak. Kurban satış yerleri, düzenli aralıklarla ilaçlanacak ve kurban kesim yerleri de dezenfekte edilecek. Kurban satış yerinde, su ve gübre dağıtımları belediye ekipleri tarafından düzenli olarak gerçekleştirilecek. Ekipler tarafından satış ve kesim yerine getirilen kurbanlık hayvanların sağlık rapor ve pasaportlarının kontrol ve takibi yapılacak.
unnamed (24) unnamed (25)

Galeri
📆 12 Ağustos 2016 Cuma 14:46   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR