MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL BELEDİYESİ MAHALLELERE İFTAR SOFRASI KURACAK
KARTAL BELEDİYESİ MAHALLELERE İFTAR SOFRASI KURACAK

11 ayın sultanı Ramazan’ın 6 Haziran 2016 tarihinde başlayacak olması nedeniyle hazırlıklarını sürdüren Kartal Belediyesi, Ramazan ayında iftar sofralarını geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine mahallelerde kuracak. İlçe genelindeki mahallelerde 12 farklı noktada Ramazan ayı boyunca her akşam kurulacak iftar sofralarının yanında, hastaneler bölgesinde iftarın yanı sıra sahur yemekleri de verilecek. Sokak iftarlarının da düzenleneceği Ramazan ayı öncesinde Kartal Belediyesi ekipleri, halk sağlığını ön plana alarak besin imalathaneleri, lokanta ve fırınlara denetimlerini de yoğunlaştırdı.

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartallıların Ramazan ayını kutlarken yaptığı açıklamada, “Ramazan ayı, içimizdeki sevgi, kardeşlik, dayanışma ve hoşgörü duygularını pekiştiren kutsal bir aydır. Yerel yönetim olarak mahallelerimizde kurduğumuz iftar sofralarımızda biraraya gelerek sevgi, kardeşlik ve dayanışma ruhuna katkıda bulunmaya çalışıyoruz” dedi. Başkan Altınok Öz açıklamasına şöyle devam etti: “Göreve geldiğimizden bu yana iftar sofralarını tek merkezden mahallelerimize taşıyarak, gerçek ihtiyaç sahiplerinin oruçlarını mahallesinde açmasını sağlıyoruz. Öte yandan geleneksel olarak iftar sofrası etrafında bir araya gelme ruhunu sürdürmeye, mahallelilerin kaynaşmalarına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. 12 ayrı noktada her gün 5 bini aşkın iftar yemeği vermeyi amaçlıyoruz. Aynı zamanda, hastaneler bölgesinde hem iftar hem sahur yemekleri vermeyi de sürdürüyoruz. Bu bölgede 4 hastane yer alıyor. Çoğunlukla şehir dışından gelen hasta yakınlarının sıcak yemek yemelerini sağlıyoruz.”

Kartal Belediyesi 4 yıldır, tek merkezde kurulan iftar çadırlarının yerine mahallelerde belirlediği alanlarda vatandaşları iftar sofralarında bir araya getiriyor. İlçede belirlenen 12 ayrı noktada kurulacak iftar sofralarında Kartallılar, hijyenik şartlarda, sıcak hava koşullarından etkilenmeden oruçlarını açabilecek.
Yapılan hazırlıklar kapsamında; Uğur Mumcu Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi, Hürriyet Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi, Yakacık Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi, Soğanlık Kültür Merkezi, Karadenizliler Kültür Evi bahçesi, Yunus Mahallesi Muhtarlığı yanında kurulan çadır, Cumhuriyet Mahallesi Şeyh Edibali Camii, Esentepe Sağlık Ocağı Bahçesi, Petrol İş Mahallesi Mevlana Camii, Topselvi Futbol Stadı ve Çavuşoğlu Spor Kulübü’nün bulunduğu yerlerde Ramazan ayı boyunca halka ücretsiz iftar yemeği verilecek. Ayrıca Kartal’da hastaneler bölgesi olarak da bilinen alanda; (Kartal Devlet Hastanesi Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Suzan Yazıcı Acil Müdahale Merkezi ve Semiha Şakir Kadın Doğum ve Çocuk Hastaneleri) hasta yakınları için iftar ve sahur yemekleri verecek.

Kartallılar Ramazanda İbadetlerini Huzur ve Güven İçerisinde Yapabilecek

Başkan Altınok Öz, ilçedeki tüm camilerde periyodik olarak yapılan temizlik hizmetlerine hız verildiğini, ilçedeki 73 caminin Ramazan ayı boyunca Kartallılara rahat, temiz, huzurlu ibadet olanağı sağlayacağını belirtti. Camilerin inşaat, bakım, onarım çalışmalarına belediyenin katkılarının sürdüğünü anımsatan Başkan Altınok Öz, gelen talepler doğrultusunda camilerin olası eksiklerini de Ramazan öncesi tamamlayacaklarını söyledi. Fırınlar, lokantalar ve gıda imalathanelerine denetimlerin de yoğunlaştırıldığını kaydeden Başkan Altınok Öz, Ramazan boyunca mahallelerde iftar sonrasında açık hava sinema günleri düzenleneceğini belirterek, “Kartallıların Ramazan ayını kutluyorum” dedi.
57156ba5-a490-41dc-847c-50df858d8970 58974927-2477-473c-9418-da9083decf26

Galeri
📆 03 Haziran 2016 Cuma 21:38   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR