MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal Belediyesi Meslek Edindirme Kursları Kadınları Meslek Sahibi Olmaya Teşvik Ediyor
Kartal Belediyesi Meslek Edindirme Kursları Kadınları Meslek Sahibi Olmaya Teşvik Ediyor

 

 

Kartal Belediyesi meslek edindirme kursları kadınları meslek sahibi olmaya teşvik ediyor. Kartal’da kadınların meslek sahibi olmaları ve ürettikleri halılar ile ekonomilerine katkıda bulunmaları amacıyla oluşturulan Halı-Kilim Atölyemize ilgi her yıl artıyor. Halı-kilim atölyesi ile Anadolu’nun özgün halı ve kilim türlerine Kartal’da yeniden hayat veren Kartallı kadınlar hem bir geleneği yaşatıyor, hem meslek sahibi oluyor, hem de ekonomik olarak aile bütçesine katkıda bulunuyorlar.

 

 

KARTAL’DAN ÇİN’E ANADOLU’NUN HALI –KİLİM MOTİFLERİ

 

 

Kartal’da ücretsiz olarak verilen halı ve kilim dokuma kurslarına katılanlardan biride Çinli Yuan Ren.

 

Anadolu’nun en güzel geleneklerinden birini öğrenmek ve meslek sahibi olmak için kurslara katılan olan Çinli Yuan Ren, “4,5 yıldır burada yaşıyorum. Bu kursa yeni başladım. Çok güzel ve rahat bir ortam. Yaptığım bu dokumaları şimdilik evde kullanacağız. Eşimde yaptığım dokumaları çok beğendi ve beni destekliyor” dedi.

 

meslek-edindirme-kursları

 

EĞİTİMLER ÜCRETSİZ OLARAK VERİLİYOR

 


Halı-kilim atölyesinin hocası Elife Duygu, “Çok zevkli bir ortamda eğitim veriyoruz,. 13 öğrencim var ve kursa ücretsiz geliyorlar. Her şeyi belediye karşılıyor, öğrenciler yapıp evine götürüyor. Başkanımıza çok teşekkür ederiz” dedi. Halıcılık kursu eğitmeni Aysun Bor, “Kursumuz 4 yıldan beri faaliyet gösteriyor. Kadınlara yönelik hem iş, hem de boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla kurulan bir kurs. 200’ye yakın öğrenciyi buradan mezun ettik. Talep çok, belediyemiz bütün masrafları karşılıyor. Belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

 

 

Galeri
📆 06 Mart 2014 Perşembe 12:14   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR