MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet » Kartal Belediyesi Ramazan Etkinlikleri
Kartal Belediyesi Ramazan Etkinlikleri

Kartal Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlediği Ramazan etkinlikleri ve kurduğu iftar sofralarıyla Kartal halkının huzurlu ve keyifli bir Ramazan geçirmesi için çalışıyor.
Kartal Belediyesi, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu Ramazan’da da sabit iftar çadırlarının yanı sıra mahallelere taşınan iftar sofralarında komşuyu komşuyla bir araya getiriyor, birlik ve beraberlik duygusuyla bereketli Ramazan sofralarında halkla buluşuyor. Kartal Belediyesi tarafından ilçede 14 sabit, 6 açık hava olmak üzere kurulan iftar çadırlarında günlük ve steril ortamda hazırlanan yemekler Kartallılara sunuluyor. Kartal Koşuyolu Hastanesi bahçesinde bulunan çadırda ise sahur yemeği veriliyor.

 

 

Kartallılar, iftarın ardından Kartal Belediyesi’nin mahallelerde düzenlediği geleneksel Ramazan etkinliklerine de yoğun katılım gösteriyor. İftar sofrasında orucunu açan 7’den 70’e Kartallılar, ücretsiz izleyebilecekleri meddah, orta oyunu, kanto, Hacivat – Karagöz gölge oyunu, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği konserlerinin yanı sıra ilahiler ve semazen gösterileriyle Ramazan akşamlarında keyifli zaman geçiriyor.

 
Kartal Belediyesi ayrıca her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlar için cami ve türbe ziyaretleri düzenledi. Ramazan ziyaretleri Kartallı vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Kartal’da bulunan 20 ayrı mahallede oluşturulan program dahilinde gerçekleştirilen Ramazan ziyaretleri kapsamında Hırka-ı Şerif, Eyüp Sultan Camii, Aziz Mahmut Hüdayi Hazretleri ve Hz. Yuşa türbeleri ziyaret edildi.

 
Ramazan’ı değerlendiren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “ Bu Ramazan’ı da kardeşlik, dostluk, birlik ve beraberlik duygularıyla halkımızla birlikte yaşıyoruz. Düzenlediğimiz geleneksel Ramazan gösterileri ile halkımızın, özellikle çocuklarımızın, geçmiş Ramazanların güzelliğini yaşamasını ve bu duyguları gelecek nesillere aktarmasını amaçlıyoruz. Halkımız, etkinliklerimizi Belediyemizin resmi internet sitesinden takip edebilir” dedi.

📆 23 Temmuz 2014 Çarşamba 12:43   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR