MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL BELEDİYESİ RIFAT ILGAZ’I UNUTMADI
KARTAL BELEDİYESİ RIFAT ILGAZ’I UNUTMADI

Cumhuriyet dönemi Türk Edebiyatı, mizah ve sinema çınarı Rıfat Ilgaz, Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Hababam Gibi Şenlik’ etkinliğinde anıldı. Ünlü sanatçının anmasına sanat dünyasından birbirinden ünlü isimler katıldı.

 

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Anma gecesine, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz’ün yanı sıra; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Rıfat Ilgaz’ın oğlu Aydın Ilgaz, Kartal Belediyesi iştirak şirketleri müdürleri, Kartal Belediyesi meclis üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

SANAT DÜNYASI BÜYÜK ÇINAR İÇİN BİR ARAYA GELDİ

 

Anma gecesinde sanat dünyasından birbirinden ünlü isimler sahne aldı. Gecede sahne alan isimler; Müjdat Gezen, Onur Akın, Belkıs Akkale, Ali Rıza Binboğa, Suat Suna, Metin Üstündağ, Enver Aysever, Orhan Alkaya, Fuat Saka, Grup Gündoğarken ve Cihan Yıldız oldu. Ünlü sanatçılar usta çınarın hem şiirlerini okuyup, hem de Türk sinemasının unutulmaz filmi olan Hababam Sınıfı’nda yer alan şarkıları seslendirdi. Sanatçıların performansı izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

 

BABAM HAYATTA İKİ İŞ YAPTI…

 

Ünlü sanatçı Müjdat Gezen’e geceye katıldığı için plaket takdim eden Rıfat Ilgaz’ın oğlu Aydın Ilgaz; “Ne mutlu sizlerle birlikte 105 yılın yazarını, şairini konuşmak… Babam hayatta iki iş yaptı. Biri çocukları okutmak, ikincisi ise yazdığını çocuklara okutmak oldu. En çok çocukları, gençleri sevdi. Sınıfının ünlü şairi Rıfat Ilgaz, yıllar sonra Hababam sınıfının yazarı oldu.” şeklinde konuştu. Müjdat Gezen ise, “Ben Aydın Ilgaz’ı ne zaman görsem yüzünde hep Rıfat hocayı görürüm. Çok kadim dostumdur. Rıfat hocayı unutmayın olmaz mı? O, yalnız Hababam Sınıfı değildi. O, çok önemli bir insandır.” ifadelerini kullandı.

 

BAŞKAN ALTINOK ÖZ’DEN ‘MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ VURGUSU

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, gecenin sonunda tüm sanatçılara plaket ve çiçek takdim etti. Başkan Altınok Öz, yaptığı konuşmada: “Rıfat Ilgazlar, Nazım Hikmetler, Sabahattin Aliler ve daha niceleri… İnandıkları değerleri uğruna hapiste yatmayı göze aldılar. İnançları doğrultusunda bu toplumu aydınlatma uğruna yol kat etmiş insanlar. Mustafa Kemal’in kanadında çağdaş seviyeye ulaşılabileceğini herkes kesinlikle bilmelidir.” dedi. “Biz ülkeyi kolay kolay kurmadık” diyen Başkan Altınok Öz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhuriyet Halk Partisi’nde Genel Başkanımızın odasında bir tablo var. Kurtuluş Savaşı’nın ünlü kahramanı Kartallı Kazım’ın resmi. Hepimiz biliyoruz. Nazım Hikmet’in Bursa Cezaevinde Kartallı Kazım’ı yağlı boyayla resmettiği bir tablo. Geçtiğimiz ay hayatını kaybeden Kartallı Kazım’ın oğlu Yalçın Göleber, o resmi bize bağışlamak istedi. Biz de dedik ki; o resmin en çok yakışacağı yer Cumhuriyet’i kuran, kurtuluşun ve kuruluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’dir. Biz ülkeyi kolay kurmadık. Kolay kolay da vermeyeceğiz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bizleri yalnız bırakmayan sanatçı dostlarıma teşekkür ediyorum. Bizleri Rıfat Ilgaz’la buluşturan ekibime teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

Galeri
📆 27 Aralık 2016 Salı 12:53   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR