MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal Belediyesi Sağlık Hizmetlerinde Öncü
Kartal Belediyesi Sağlık Hizmetlerinde Öncü

 

Kartal Belediyesi, vatandaşlara sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde kaliteli sağlık hizmeti vermeye devam ediyor.

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, uzun yıllar cerrahlık ve daha sonrasında başhekimlik yapmış bir Belediye Başkanı olarak 5 yıllık görev süresi boyunca sağlık hizmetlerine büyük önem verdi. Başkan Öz’ün Kartallılar için hayata geçirdiği öncelikli sağlık hizmetleri arasında; her türlü tahlil ve muayeneyi içeren ücretsiz poliklinik hizmetleri, ücretsiz ambulans hizmeti, evde hemşirelik hizmeti, “Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet Projesi” ve çocuklar için ağız ve diş sağlığı merkezi projesi yer alıyor.

 

Kartal Belediyesi Polikliniğinde Ücretsiz Sağlık Hizmetleri

 

Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı poliklinikte, Kartallı vatandaşlara ücretsiz muayene hizmeti veriliyor. Doktor muayenesinden sonra açlık kan şekeri, kolesterol, trigliserid, HDL-KOL, LDL-KOL, ÜRE, SGOT, SGPT, ASO, CRP, RF, Hemogram, Sedim, tam idrar, HBsAg, HCV, HIV ½,VDRL ve kan grubu gibi birçok tahlil de Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Polikliniği’nde yapılıyor. Ayrıca doktor reçetesi ile gelen bütün vatandaşlara enjeksiyon, EKG, pansuman, dikiş aldırma, oksijen ve inhaler TA ölçümü uygulaması gibi hemşirelik hizmetleri de ücretsiz olarak veriliyor. El- kol grafisi, sinüs grafisi, akciğer grafisi, ayak grafisi, diz grafisi gibi ölçüm hizmetlerinin de sağlandığı Sağlık Polikliniğimizde sporcular ve işe giriş için sağlık raporu da düzenleniyor.

 

KARTAL-BELEDIYESI-SAGLIK-1

Ücretsiz Ambulans Hizmeti

 

Kartal’da ikamet eden vatandaşlar, Kartal Belediyesi’nin 586 99 99 “ALO AMBULANS” servisini arayıp ambulans talebinde bulunabilir.

 

Evde Hemşire Hizmeti

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün 2 yıl önce başlattığı “Evde Hemşirelik Hizmetleri” ile Kartal’da ikamet eden kronik yatalak hasta ve 65 yaş üstü hastalara, evde serum, enjeksiyon, pansuman, kan alma ve yara bakım hizmeti ücretsiz olarak veriliyor. Kartal Belediyesi’nin, Evde Hemşirelik Hizmetleri aracı ve 2 hemşireyle verdiği bu hizmeti almak isteyen vatandaşların, 0216 586 87 00 numaralı telefonu aramaları yeterli.

 

“Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet Projesi” Diğer Belediyelere Örnek Teşkil Ediyor

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün “En önemli projem” dediği ve 5 yıl önce başlattığı “Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet Projesi” Kartallı çocukları ve ailelerini “sağlıklı sünnet” anlayışıyla tanıştırmanın yanısıra toplu sünnet uygulamalarını devam ettiren birçok belediye için de örnek teşkil etmesi açısından büyük önem taşıyor. Başkan Altınok Öz, “Büyük çoğunluğu Müslüman olan ülkemizde devletin bir sünnet politikası olmalı. Sağlıklı koşullarda yapılmayan sünnet, çocuklarda Hepatit B ve benzeri birçok bulaşıcı hastalığa yakalanma riskini arttırdığı gibi ileriki hayatlarını olumsuz etkileyecek travmalara sebep olmakta. Sünnet, çok önemli bir cerrahi operasyondur ve sağlıklı koşullarda, hastane ortamında yapılması gerekir” diyerek aileleri uyarıyor ve Kartal Belediyesi’nin “Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet” kampanyasından yararlanmaya davet ediyor.

 

Kartal Belediyesi’nin “Yıl Boyu Ücretsiz Sünnet Projesi”nde ailelerin ekonomik durumuna bakılmaksızın, her yaş grubundan Kartallı çocukların, yılın her günü, anlaşmalı sağlık kurumlarından istedikleri bir zamanda randevu alarak, hijyenik koşullarda, cerrahi teknikle ve uzman doktorlar tarafından, aile isterse ve doktor onayıyla anestezi altında ücretsiz sünnetlerinin yapılması sağlanıyor. Sünnet olan çocuklara ücretsiz sünnet kıyafetleri de verilirken sünnetin ardından 1 hafta süreyle tedavileri ücretsiz olarak yapılıyor.

 

Kartallı Çocuklar için Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

 

Kartal’da açılacak olan Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’de tüm ilköğretim öğrencilerinin ağız ve diş sağlığı takip edilecek ve tedavileri yapılacak. 7-12 yaş aralığında çocuklara hizmet verecek olan merkezin içerisinde poliklinik, 2 röntgen odası, tedavi ve gözlem odası, sterilizasyon bölümü, çocuk oyun alanı, tuvaletler, bekleme salonu, doktor dinlenme ve giyim alanları, yemekhane, yönetim bölümü, konferans salonu, muhasebe ve danışma birimleri yer alacak. İnşaat çalışmaları tamamlanan merkez için gerekli tıbbi malzemeler ve donanım 2013 yılında karşılanarak, 2014 yılında Kartallı vatandaşların hizmetine sunulması hedefleniyor.

 

Galeri
📆 27 Kasım 2013 Çarşamba 10:28   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR