MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Flaş, Gençlik, Genel, Manşet, Toplum » KARTAL BELEDİYESİ SANAT AKADEMİSİ PERKÜSYON GRUBU, DÜNYA İKİNCİSİ OLDU
KARTAL BELEDİYESİ SANAT AKADEMİSİ PERKÜSYON GRUBU, DÜNYA İKİNCİSİ OLDU

Kartal Belediyesi tarafından açılan ve Kartal’da yaşayan çocukların müzik ve sahne sanatları alanında eğitim görmesini amaçlayan Kartal Belediyesi Sanat Akademisi, açılmasının üzerinden sadece 1 yıl geçmesine rağmen, ardı ardında derece almaya devam ediyor.

6-15 yaş arası Kartallı çocukların eğitim gördüğü akademinin “Perküsyon” grubu, geçtiğimiz yıl aldığı dünya birinciliğinin ardından bu yıl da aynı yarışmadan ikincilik derecesi aldı. Geçen yıl düzenlenen Uluslararası Pera Perküsyon Yarışmasında Derya Şah Özkan yönetimindeki 19 çocuktan oluşan grup ile birinci olan Sanat Akademisi Perküsyon Grubu, bu yıl düzenlenen yarışmada Danışman Öğrt. Gör. Engin Gürkey yönetiminde dünya ikincisi oldu. Dünyaca ünlü Amerikalı perküsyonist David Friedman ile masterclass eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler, Kartal Belediyesi Sanat Akademisi’ni en iyi şekilde temsil ettiler.

Kartal Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Sanat Akademisi, çocukların küçük yaşta sanat ile tanışarak yeteneklerini keşfetmelerini sağlıyor. Prof. Cana Gürmen, usta kemancı, akademisyen, Prof. Cihat Aşkın’ın ve Öğrt. Gör. Engin Gürkey danışmanlığında hayata geçen Kartal Belediyesi Sanat Akademisi’nde öğrenciler; piyano, keman, perküsyon, gitar, çello, flüt, koro ve müzik teorisi konularında kapsamlı bir eğitim alma fırsatı yakalıyor.

📆 04 Mayıs 2019 Cumartesi 00:46   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR