MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Kartal, Manşet, Toplum » Kartal Belediyesi Sivil Savuma Ekibi Deniz Faciasını Son Anda Önledi
Kartal Belediyesi Sivil Savuma Ekibi Deniz Faciasını Son Anda Önledi

Kartal Belediyesi Sivil Savunma Ekibi, deniz faciasını son anda önledi. Sivil Savunma Müdürlüğü’nün konusunda uzman arama kurtarma ekibi, yan yatan bir özel teknenin 7 mürettebatını ölümden kurtardı.
Büyükada’nın 8 mil açığında seyreden yabancı bayraklı “Unoaunteo” adlı özel yat, sancak bordosu tarafına belirlenemeyen bir nedenle yan yattı. Hızla su alan tekne batmaya başladı. Yan yatan teknenin kaptanı, Pendik Liman İşletmesi’ne ESO-ES acil yardım çağrısı yaptı. Bunun üzerine Türkiye’deki belediyeler arasında tek Sivil Savunma ekibi olan Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü’ne, Pendik Liman İşletmesi tarafından ESO-ES acil yardım çağrı iletildi.
Başkan Altınok Öz’ün Talimatıyla Mürettebat Ölümden Kurtarıldı
ESO-ES acil yardım çağrısını alan Kartal Belediyesi Sivil Savunma ekibi, durumu zaman kaybetmeden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e iletti. Başkan Altınok Öz’ün talimatıyla kısa sürede hazırlanan Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü’ne bağlı 1 kaptan ve 6 deniz arama kurtarma uzmanından oluşan ekip, Kartal Su Ürünleri Kooperatifi Limanı’nda bulunan botla zaman kaybetmeden bölgeye hareket etti.
Üç Dakikada Olay Yerine Ulaştılar
Van Erçiş depreminde yaptığı çalışmalarla büyük takdir toplayan Kartal Belediyesi Sivil Savunma ekibi, 3 dakika gibi kısa bir sürede Büyükada’nın 8 mil açığında yan yatmış olan yata ulaştı. Denizde can pazarının yaşandığı olayda Kartal Belediyesi Sivil Savunma ekibi, yabancı bayraklı özel yatta mahsur kalan 7 mürettebatı, üstün gayretleriyle Kartal Belediyesi’nin  arama kurtarma botuna aktararak muhtemel bir ölümden kurtardı.
Denizdeki faciayı ve yaşanabilecek can kayıplarını son anda önleyen Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü Ekibi daha sonra kurtardıkları yabancı mürettebatı, olay yerine gelen Sahil Güvenlik botuna güvenli bir şekilde çıkardı.
Sivil Savunma Ekipleri Yan Yatan Tekneyi Yüzer Hale Getirdi.
Kartal Belediyesi Sivil Savunma ekibi, yan yatan teknenin yüzer hale getirilmesi için çevre emniyetini sağladı. Alınan önlemlerin ardından ekipler, tekneyi halatlar yardımıyla yüzer hale getirdi. Yoğun bir kurtarma çalışmasının ardından Kartal Belediye Sivil Savunma ekipleri tarafından yüzdürülen özel yat, römorköre bağlandıktan sonra emniyetli saha olan Pendik Marina’ya güvenli şekilde ulaştırıldı.

📆 01 Ağustos 2013 Perşembe 15:47   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR