MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet » Kartal Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı’ndan Gerçeği Aratmayan Tatbikat
Kartal Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı’ndan Gerçeği Aratmayan Tatbikat

Türkiye’nin ilk sivil savunma yerleşkesine sahip ilçe belediyesi olma özelliğiyle, Kartal’da olası afet riskine karşı çalışmalarını sürdüren Kartal Belediyesi, AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetmeliği Başkanlığı) gözetiminde, Sarıyer’de gerçeğini aratmayan bir arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

Sarıyer Zekeriyaköy’de gerçekleşen tatbikatta, senaryo gereği ormanlık alanda kayıp vatandaş araması ve enkaz altında arama kurtarma çalışması gerçekleştirildi.

AFAD gözetiminde gerçekleşen tatbikatta, hafif seviye arama kurtarma akreditasyonuna sahip Kartal Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı’na bağlı Kartal Arama Kurtarma Birliği tarafından; enkaz tespiti, enkazda arama, enkazda kazazede tespiti, enkazda kurtarma, enkaz alanında oluşabilecek ikincil afetlere müdahale (yangın-su tahliyesi) ve operasyon bitişi gibi önemli konuların provası yapıldı.

Senaryo gereği enkaz altında kalan bir yaralıya ilk müdahale de ekipler tarafından gerçekleştirildi. Yoğun bir güç ve tempo gerektiren tatbikat, ekipler tarafından başarıyla tamamlandı.

“Afet Riskini Her Zaman Çok Ciddiye Alıyoruz”

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal Belediyesi’nin afet olasılığını her zaman çok ciddiye aldığını vurgulayarak; “Sivil Savunma Uzmanlığı’mız, ara vermeden afet olasılıklarına karşı çalışmalarına devam ediyor. Yerel yönetimler olarak, Türkiye’nin ve özellikle İstanbul’un bir deprem ve afet bölgesi olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Kartal Belediyesi olarak, bizlerin de tüm gayreti ve çalışmaları bu yönde. Bugüne kadar, Sivil Savunma personelimiz sadece Kartal değil, Türkiye’nin her bölgesinde oluşan afetlerde en öndeydi. Tüm çalışma arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

📆 04 Aralık 2022 Pazar 20:08   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR