MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Sağlık, Toplum » KARTAL BELEDİYESİ SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN GEREĞİNİ YAPIYOR
KARTAL BELEDİYESİ SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN GEREĞİNİ YAPIYOR

Kartal sivas tokuş köyü yardımlaşma derneğini ziyaret eden kartal belediyesi başkan yardımcısı ömer fethi gürer ”kartal belediyesi sosyal belediyeciliği gereğini yapıyor.” dedi.

 
Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal’da bulunan Demokratik kitle örgütleri, sendikalar, derneklere bir dizi ziyaret gerçekleştiriyor. Sivas Tokuş Köyü Yardımlaşma Derneği’nde Dernek Başkanı Celal Çevik, Yönetim Kurulu ve dernek üyeleri ile görüştü.
Gürer, Kartal Belediyesi’nin çalışmalarını anlattı ve soruları yanıtladı.

 

Kartal Belediyesi’nin sosyal belediyeciliğin gereğini yaptığını söyleyen Gürer şöyle dedi: -“ Kartal Belediyesi’nin sosyal yardım olarak, asker ailelilerine, okul öğrencilerine yardımları ve destekleri devam ediyor. Gönül Çarşısı uygulaması ile varlıklıdan ihtiyaç sahibine köprü kurduk. Meslek edindirme kurslarımız devam ediyor, halı dokuma ve aşçılık ile ilgili kurs veriyoruz.

 

Çocuk Ağız ve Diş sağlığı Merkezimizi açtık. Evde bakım hizmetimiz devam ediyor. Engelsiz Üretim Atölyesi ile engellilere yapılan desteklerimiz sürüyor. Belediye sağlık birimimiz faal. Yıl boyu sağlıklı sünnet uygulamamızda on bine yaklaştık. Çevre Müdürlüğü hem eğitim, hem de atık toplama olarak alanda çalışmalarına devam ediyor.

 

Kartal Belediyesi olarak geri dönüşümü önemsiyoruz. Kültür ve sanat alanında yapılan çalışmalarımızla Kartal’da sanat ve kültür adına önemli etkinlikler yaptık yapıyoruz. Kartal’da yeşil alanları iki kat artırdık, sportif faaliyetlerde her alanda varız. Yelken, satranç, koşu, briç… Kartal’ı etkinlik merkezi durumuna taşıdık.” dedi.

 
Gürer, kadınlar için yapılan çalışmalardan, kreşlerden, eğitim programlarından, okullar, cami, cemevi gibi yerlere sağlanan katkılardan söz etti. Kartal Belediyesi’nin kiracı iken iki ayrı binada verilen hizmetinin artık kendine ait bir tek bir binada olmasını sağladıklarını anlattı. Soysal tesisler ve bilimsel kazı ile ilgili de bilgi verdi. Deprem dönüşümü ile sağlıklı konutlarda oturulacak duruma gelen sayının da 17 bini aştığını ifade etti. Büyükşehir ile ilçe belediyelerinin görevlerine de değinen Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer yeni meydan projelerinden de söz etti.

📆 23 Mart 2015 Pazartesi 11:13   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR