MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü 7 / 24 Saat Görev Başında
Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü 7 / 24 Saat Görev Başında

 

 

Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, daha temiz bir Kartal için 7 gün 24 saat çalışıyor. Kartal Belediyesi, caddeler, sokaklar, mahalle araları, parklar, semt pazarları ve kamu kuruluşlarına temizlik konularında destek vermeye devam ediyor.

Kartal Belediyesi; sinek, sivrisinek ve bakterilerin önüne geçmek için Temizlik İşleri ekipleriyle gece gündüz çalışıyor. Rutin temizlik çalışmalarıyla birlikte diğer temizlik uygulamalarına da hız veren Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, sokakların, çöp konteynerlerinin ve parkların hijyenik olmasına oldukça dikkat ediyor.

Kartal genelinde sabah saatlerinde cadde ve sokakların süpürülmesi ile başlayan temizlik çalışmaları daha sonra yolların yıkanması ile devam ediyor. Rutin çöp toplama işleminin yapılmasından sonra model yıkama ve dezenfekte aracı, konteynerleri yıkayarak halk sağlığını tehdit edici unsurları ortadan kaldırıyor.

Mahallelerde, halk pazarlarının kurulduğu sokak ve caddelerin temizliğine büyük önem veren Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, akşam saatlerinde pazarın toplanmasıyla başlayan temizliğe, gece geç saatlere kadar yıkama işlemiyle devam ediyor.

Kartal Belediyesi Çocukların Sağlığını Düşünüyor

Kartal Belediyesi’nin çöpleri toplama ve çöp arıtma tesisine nakil işleminde son model araçlar halka hizmet için aralıksız çalışıyor. Gece boyu süren çalışmalardan sonra su tankerleriyle yıkanan caddeler temizleniyor. Çocukların sağlığına her zaman öncelik tanıyan Temizlik İşleri Müdürlüğü, mahallelerde bulunan parkların da genel temizliğini yapıyor. Çocukların gün boyunca oyun oynadıkları parkların hijyenine önem veren Kartal Belediyesi, bu konudaki duyarlılığını, yaptığı çalışmalarla kanıtlıyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü Ekipleri Parkları Temizliyor

Park alanlarındaki çöplerin toplanması ile birlikte sürekli temizliğini yapan ekipler, parkların içini ve çevresini de önemsiyor. Çöp toplama işlemi haricinde park alanlarının genel sulama ve bakım işlemlerini de yapan ekipler, geleceğimiz olan çocukları, sağlık tehditlerinden mümkün oldukça uzak tutmaya çalışıyor.

 “Temiz Bir Kartal İçin Çalışıyoruz”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, temizliğe önem veren bir anlayışı benimseyerek çalıştıklarını, Kartal’ın temiz bir ilçe olması için birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek “Çöp konteynerlerinin içinde oluşan sinekler ve diğer zararlı böceklerin çevreye ve insan sağlığına zarar vermemesi ve çevre kirliliğinin önlenmesi için dezenfekte çalışması yapıyoruz. Vatandaşlarımız tarafından çöp konteynerlerine atılan evsel atıklar, çevreye pis koku yaymakta ve bu kokular vatandaşlarımızı rahatsız etmekte, ayrıca haşereler de barındırmaktadır. Haftada 1 kere tüm konteynerlerde uyguladığımız bu dezenfekte ile hem pis kokuları gidermiş, hem de haşerelerle mücadele etmiş oluyoruz. Kartal Belediyesi olarak sokak, cadde ve mahallelerimizde çevre temizliğini önemsediğimiz gibi, atıkların ayrışması, doğanın ve geleceğimizin korunması adına da bir dizi çalışma sürdürüyoruz. Gençlerimiz, çocuklarımız başta olmak üzere herkesin, daha temiz bir çevre ve daha yaşanabilir bir Kartal için düşünce ve katkılarını önemsiyoruz. Okullarımızın ve çevre ile ilgili araştırma yapan kuruluşların, atıklardan doğru yararlanma yönündeki çabalarını  destekliyoruz. Temizlik, atığı toplamakla sona ermiyor. Her atığın doğadan yok olacağı süreye kadar zararlı duruma gelmemesi için de ayrı bir  çalışma gerekiyor ” dedi.

📆 06 Aralık 2013 Cuma 13:56   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR