MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL BELEDİYESİ ULUSLARARASI BİR SEMPOZYUMA DAHA EVSAHİPLİĞİ YAPIYOR
KARTAL BELEDİYESİ ULUSLARARASI BİR SEMPOZYUMA DAHA EVSAHİPLİĞİ YAPIYOR

Kartal Belediyesi uluslararası bir sempozyuma daha ev sahipliği yapıyor. Kartal Belediyesi ve Uluslararası Günümüz Sanatçıları Modern İfade Proje Grubu (İnternational Contemporary Artists and Modern Expression Project Group) tarafından düzenlenen “Kartal Belediyesi 4. Uluslararası Kültür&Sanat&Etkileşim Sempozyumu”  9-19 Temmuz 2014 tarihleri arasında Kartal’da yapılacak.

Akdeniz uygarlıkları ve kültürlerarası etkileşim iletişimi konusunun ele alınacağı sempozyum kapsamında

“Sanat, Kültür&Etkileşim”, “Sanat ve İletişim”,  “Sanat ve Yaratıcılık”, “Yeni Eğilimler Süreci” temaları üzerine çalıştay ve paneller düzenlenecek.

Kartal Belediyesi Organik Pazar Etkinlik Çadırı’nda gerçekleştirilecek olan sempozyum kapsamında “Atık Materyallerin Kalıcı Sanata Dönüşme Projesi” hayata geçecek. Sempozyumda ambalaj atıklarının geri kazanımını sağlamak; ekonomiye çevreye, sanata ve kültüre, bilime katkıda bulunmak, kalıcı eserler üretmek gibi önemli projelere de imza atılacak.

KARTAL, 18 ÜLKEDEN 29 SANATÇI VE AKADEMİSYENİ AĞIRLAYACAK

Türkiye- Sırbistan- Fas- Hindistan- Kıbrıs- Bahreyn- Romanya- Şili- İtalya- Slovenya- Almanya- Fransa- Gürcistan- Litvanya- Suriye- Arnavutluk- Hindistan- Mısır- Bosna Hersek olmak üzere 18 ülkeden 29 sanatçı ve akademisyenin davet edildiği sempozyum kapsamında Kartal uluslararası bir çekim merkezi haline dönüşecek.

10 gün sürecek sempozyum kapsamında atölye, workshop- sergi, canlı performans, dinleti, gezi, çalıştay –açılış paneli ve sempozyum toplantıları gerçekleştirilecek. Farklı ülkelerden gelen sanatçılar tarafından yürütülen atölye çalışmaları ve panellerde ulusal ve uluslararası akademisyen ve sanatçılar, araştırmacı ve düşünürler, geleneksel ustalar ve öğrenciler bir araya gelerek, gelenek ve yenilik kavramlarını tartışmaya açacak. Sempozyum kapsamında akademik bilimsel ve sanatsal deneyimler uluslararası düzeyde paylaşılarak ülkeler arasında bir köprü oluşturulacak.

“Kartal Belediyesi 4. Uluslararası Kültür&Sanat&Etkileşim Sempozyumu” kapsamında

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından  “Üret, kullan, geri kazan ve yeniden üret, sanata dönüştür” sloganı  ile temiz çevre bilincini geliştirmek amacı ile atık materyal kampanyası yapılacak. Toplanan materyaller  ayrı ayrı  büyük kutular içinde çalıştay alanına getirilecek. Dünyanın bugün elektronik atık adı verilen yeni bir çöp türü ile karşı karşıya kalmasının ardından, sanatçıların bu atıkları sanata dönüştürmeleri amaçlanacak.

“Kartal Belediyesi 4. Uluslararası Kültür&Sanat&Etkileşim Sempozyumu”  kapsamında Kartal Belediyesi Organik Pazar Alanında 12-13 Temmuz 2014 tarihlerinde saat 10:00-16:00 arasında sempozyumlar gerçekleştirilecek. Sempozyum sonunda oluşturulacak olan sergi ise 18-27 Temmuz 2014 tarihleri arasında Kartallıları ağırlayacak.

KATILACAK YERLİ VE YABANCI SANATÇILAR

1.      Dusan Dizdar, Slovenya

2.      Katarina Djordjevic, Sırbistan

3.      Ahmed Sorour, Bahreyn

4.      Brateanu Costin, Romanya

5.      Ignacio Castillo, Şili

6.      Ibrahim Alawad, Suriye

7.      Constantin Migliorini , Italya

8.      İnatyat Did Attar, Fransa

9.      Manish Kumar, Hindistan

10.  Admir Mujkic, Bosna Hersek

11.  Dorothea Fleiss , Almanya

12.  Vukasin Milovic, Sırbistan

13.  Karim Tabit, Fas

14.  Zita Vilutyte, Litvanya

15.  Aleko Lomadze, Gürcitan

16.  Nevena Popovic, Sırbistan

17.  Fatmir Tufina, Arnavutluk

18.  Ketaki Pimpalkhare, Hindistan

19.  İbrahim Ghazala, Mısır

20.  Mahmut Öztürk, Türkiye

21.  Alaybey Karoğlu, Türkiye

22.  Can Küçüktepepınar, Türkiye

23.  Zehra Sengir-  Artpainter, Türkiye

24.  Bülent Yavuz Yılmaz, Türkiye

25.  Sait Adalı, Türkiye

26.  Emine Tokmakkaya, Türkiye

27.  Nur Bardakçı, Türkiye

28.  Murat Havan, Türkiye

29.  Zühre Özkaraman, Kıbrıs

📆 30 Haziran 2014 Pazartesi 10:10   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR