MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » KARTAL BELEDİYESİ VE KIZILAY’DAN ÖRNEK PROJE
KARTAL BELEDİYESİ VE KIZILAY’DAN ÖRNEK PROJE

Kartal Belediyesi ve Kızılay Kan Merkezi’nin işbirliği ile düzenlenen kan bağışı kampanyasına Kartal Belediyesi personeli ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.  Kartal Belediyesi Hizmet Binasının girişinde kurulan çadırda ve Kan Bağışı otobüsünde gün boyunca kan bağışları alındı. Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü çalışanlarının yanı sıra; Kızılay Derneği yetkililerinin de kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlara yardımcı olduğu kampanya, gün boyunca devam etti.

 

Kış aylarında azalan kan bankası stoklarını artırmak amacıyla Kızılay’ın Kartal Belediyesi ile birlikte gerçekleştirildiği Kan Bağışı Kampanyası Kartal Belediyesi Hizmet Binası önünde gerçekleştirildi. Kartal Belediyesi çalışanlarının da yoğun ilgi gösterdiği kan bağışı kampanyasında kan verme kıstaslarına uygun olan vatandaşlardan kan bağışı kabul edildi. Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü çalışanlarının da destek verdiği kampanyada form dolduran vatandaşlar, doktor kontrolünden geçirildi ve başta tansiyon olmak üzere kan verme kriterlerine uygunlukları tespit edildi. Genel sağlık durumları kan verme kıstaslarına uyan vatandaşlar, yaklaşık yarım saat süren bir işlemin ardından kan bağışında bulundu. Kan veren vatandaşlara dinlenmeleri gereken süre boyunca ikramda bulunuldu. Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ayhan Taş da kan bağışında bulunanlar arasında yer aldı.

 

1 ünite kan 3 can

 

Gün boyunca devam eden kan bağışı kampanyasında başvuruda bulunan tüm vatandaşların kan bağışı konusunda gerekli kontrolleri yapıldı ve kan bağışları toplandı. Özellikle zor bulunan kan gruplarında söz konusu kan bağışı kampanyasından alınan kan ürünlerinin hayati değerde olduğunu belirten Kızılay yetkilileri, bağışlanan 1 ünite kanın 3 kişinin hayatını kurtardığını belirterek kan ürünlerinin de düşünülmesi ile bağışı gerçekleştiren vatandaşların her seferinde birden fazla can kurtardıklarını söyledi.  “1 Kan 3 Can” sloganını benimsediklerini ve İstanbul’da her gün yüzlerce vatandaşın kan bağışına ihtiyaç duyduğunu belirten Kızılay yetkilileri, kampanyaya verdiği destekten dolayı Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e de teşekkür etti.

Galeri
📆 10 Şubat 2017 Cuma 23:32   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR