MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Alt Manşet, Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet » KARTAL BELEDİYESİ YARALI HAYVANLARIN TEDAVİSİ İÇİN İŞ BAŞINDA
KARTAL BELEDİYESİ YARALI HAYVANLARIN TEDAVİSİ İÇİN İŞ BAŞINDA

Kartal’da yaralı hayvanlar emin ellerde

 

Kartal Belediyesi yaralı hayvanların tedavisi için iş başında

 

Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri yaralı bir martı ve şahine anında müdahale ederek tekrar yaşama döndürdü.

 

Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri; Kartallı duyarlı vatandaşlar tarafından yapılan ihbarları değerlendirerek önce yaralı bir martıya, ardından da yaralı bir şahine müdahale ederek hayata döndürdü. Kartallı duyarlı vatandaşlar Üsküdar Caddesi’nde yaralı ve yerde yatar bir martıyı görünce  Kartal Belediyesi’ni aradı. Bunun üzerine kısa sürede veteriner işlerinin sokak hayvanlarına hizmet aracı Üsküdar Caddesi’ne giderek yaralı kuşa müdahale etti. Ekipler yaralı kuşu tedavi için Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne götürdü. Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Çoban ve ekibi; yaralı martıya gerekli müdahaleleri yaparak kafeste bakım altına aldı.

 

Kartal Belediyesi yaralı şahine kucak açtı

 

Kartal Aydos Ormanı’nda da yaralı bir şahin olduğu ihbarı üzerine Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kanadından ve ayağından yaralanmış olan şahine müdahale etti. Müdahalenin ardından sokak hayvanları hizmet  aracına alınarak Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne getirildi. Veterinerler  tarafından kanadından ve ayağından yaralanan şahin tedavi edildi. Tedavinin ardından aç olan yaralı şahin Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Çoban tarafından beslendi. Yaralı şahin tedavinin ardından tekrar hayata döndürülerek, kafeste bakım altına alındı. Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, ağır yaralı şahinin ve yaralı martının bir süre daha konuk edileceğini, sağlığına kavuştuktan sonra doğal hataya salınacağını belirtti.

 

359 yaralı sokak hayvanına müdahale edildi

 

Kartal Belediyesi Veteriner İşleri 24 saat devriye usulü çalışıyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü trafik kazaları gibi acil müdahale gerektiren durumlar için  Acil Müdahale Aracı ve ekibi oluşturuldu.Yaralanma ve hastalanma gibi vakalarda Yakacık Kliniği’nde tedavi hizmeti veriliyor. Trafik kazaları gibi olağan dışı hallerde ise özel kliniklerden destek alınıyor. Yıl içinde ilçede 359 yaralı ve hasta kedi-köpeğe müdahale etti.

 

📆 23 Ocak 2015 Cuma 11:57   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR