MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal Belediyesi yerinde dönüşümün ilk temelini attı
Kartal Belediyesi yerinde dönüşümün ilk temelini attı

YERİNDE VE PAYLAŞIMSIZ DÖNÜŞÜMDE ÖRNEK OLAN KURTULUŞ APARTMANI’NIN YENİ TEMELİ TÖRENLE ATILDI

Yerinde dönüşüm ve deprem dönüşümü halkla birlikte gerçekleştirerek diğer belediyelere örnek olan Kartal Belediyesi, Türkiye’de “Yerinde ve Paylaşımsız Dönüşüm”ün ilk temsilcisi olan Kurtuluş Apartmanı’nın temelini attı.

Kartal Petrol-İş Mahallesi’nde bulunan, imar hakkıyla dönüşemeyen, ruhsatı bulunmayan, mülk sahiplerinin bir araya gelip bankadan faiz indirimli kredi alarak kendileri dönüşme kararı almaları üzerine 15 Ocak’ta yıkımı gerçekleştirilen Kurtuluş Apartmanı’nın temeli törenle atıldı.

Kurtuluş Apartmanı’nın temel atma törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Belediye Başkan Yardımcıları,  CHP Kartal İlçe Yöneticileri, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, Kartal Belediyesi birim müdürleri, Mahalle Muhtarları Tüm Emek İş Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Doğan, Kurtuluş Apartmanı Yönetim Kurulu Üyesi Erdinç Turan, Kurtuluş Apartmanı sakinleri ile Kartallılar katıldı.

Kurban kesilip dua okunmasıyla başlayan temel atma töreninde Kurtuluş Apartmanı Yönetim Kurulu adına konuşan Erdinç Turan, Kurtuluş Apartmanı’nın temelinin atılmasının mutluluk verici olduğunu belirterek bu dönüşümü sağlayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür etti. Turan, “Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür ediyoruz. 15 Ocak’taki yıkımın ardından şimdi de Kurtuluş Apartmanı’nın temel atma törenindeyiz. Bizlere destek veren başta Kartal Belediye Başkanı Sayın Op. Dr. Altınok Öz’e ve belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum.  Başkan Altınok Öz, hiçbir zaman desteklerini bizlerden esirgemedi. Apartman sakinleri olarak binamızı bir an evvel bitirip sağlam, depreme dayanıklı ve modern bir binada oturacağız” dedi.

 

kartal belediyesi-temel-atma-toreni-2

“Kurtuluş Apartmanı Dönüşümde Türkiye’nin Simgesidir”

Erdinç Turan’ın konuşmasının ardından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz kürsüye çıktı. Başkan Altınok Öz, Kurtuluş Apartmanı’nın dönüşümde Türkiye’nin bir simgesi olduğunu belirtti. Bu dönüşümün, deprem dönüşümünün en güzel örneği olduğunun altını çizen Başkan Altınok Öz, “ Şekli küçük, etkisi çok büyük bir buluşmadayız. Kurtuluş Apartmanı, dönüşümde Türkiye’nin simgesidir. Deprem dönüşümün en güzel örneğidir. İnsanların birlik içersinde, yaşam kaygısı nedeniyle birleşmeleri,  ekonomik olarak yük altına girmeleri ve insanca yaşamanın koşullarına dönebilmelerini sağladı. Kurtuluş Apartmanı, bir birlikteliğin sadece Kartal değil Türkiye’deki en güzel örneğidir. ‘Kaç daire veriyorsun? Kaç para kira veriyorsun’ gibi kaygılarla dönüşmeye çalışarak devletten aldığı kira üstüne müteahhitten de kira alanları duyduktan sonra böyle bir birliktelik, böylesine bir oluşum, bizlere ve Türkiye’ye örnek olmalıdır. Onun için Kurtuluş Apartmanı’nın dönüşme hikayesini ve modelini vatandaşlarımıza aktarmamız gerekiyor.  Kurtuluş Apartmanı’nın yıkımını 15 Ocak’ta gerçekleştirmiştik. Şimdi ise yapımını gerçekleştiriyoruz. Allah kaza bela vermeden inşaatın bitmesini ve apartman sakinlerinin sağ salim yeni evlerine girmesini diliyoruz” dedi.

“İlimden Gidilmeyen Yolun Sonu Karanlıktır”

Hacı Bektaş Veli’nin ‘İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır’  sözünü hatırlatan Başkan Altınok Öz, ilim ve bilimi kullanmadan bina yapılırsa bu tür törenlerin sıkça yapılacağını belirterek “ Bizlerin yerel yönetici olarak ciddi, tekniğine uygun, insanların rahatça yaşayabileceği, ‘Depremde öldüm’ demeyeceği bir yapı stokunu elde etmemiz gerekiyor. Kurtuluş Apartmanı’yla ilgili bir tören daha yapacağız. O da tapuları dağıtırken. Temel atma törenimiz hayırlı uğurlu olsun. Kurtuluş Apartmanı sakinlerine, Türkiye’ye örnek oldukları için teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Temel atma töreninin ardından vatandaşlara pilav ve ayran ikramı yapıldı.

Galeri
📆 06 Haziran 2014 Cuma 10:27   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR