MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Kartal, Manşet » Kartal Belediyesi’nde Anne Destek Programı Eğitim Projesi Başlıyor
Kartal Belediyesi’nde Anne Destek Programı Eğitim Projesi Başlıyor

Kartal Belediyesi, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliği ile Anne Destek Programı Eğitim Projesi’ni Kartal’da başlatıyor.

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü ve Kadın Aile Hizmetleri Müdürlüğü işbirliği ile AÇEV Anne Destek Programı Eğitim Projesi ile 3-6 yaş döneminde çocuğu olan annelere eğitim verilecek.

Çocuğunun sağlıklı gelişimini desteklemek, olumlu ilişki kurmak ve çocuğun öğrenmesinde yeni deneyimler kazandırmak için gerekli bilgilerin verileceği,  ebeveynlik becerilerinin güçlendirilmesi hedeflenen eğitim programına katılmak isteyenler Kartal Belediyesi’nin internet sitesi www.kartal.bel.trüzerinden başvuru yapabilecek.

Anne Destek Programı tanıtım toplantısı ise, 5 Ekim Çarşamba günü saat 11.00’de Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilecek.  

Anne Destek Programı kapsamında annelerin; Çocuğun bedensel, zihinsel, sosyal duygusal ve dil gelişim alanlarını destekleyebilecek bilgi ve becerileri kazanması, çocukla etkili iletişim kurmanın yollarını öğrenmesi, çocukla birlikte vakit geçirmenin, oyun oynamanın çocuğun gelişimi üzerindeki olumlu etkisini fark etmesi, çocuğun olumlu davranışlar kazanması ve zorlayıcı davranışlarının önlenmesi için ebeveyn olarak kullanabileceği yöntemleri öğrenmesi ve tüm bunları yaparken kendi iyilik halini de gözetmesi gerektiğinin farkına varılması hedefleniyor

AÇEV gönüllü eğitimcilerinin rehberliğinde, 15-20 kişilik anne gruplarıyla, 15-18 hafta boyunca, haftada bir gün ve 2,5 saat olmak üzere uygulanacak olan Anne Destek Programı’na katılmak isteyenler başvuru formunu doldurarak eğitime katılabilecek.

Eğitim programı kapsamında ayrıca babalara yönelik olarak da 2 oturum gerçekleştirilecek. Programda çocuğun sağlıklı gelişmesi için temel olan konuların yer aldığı eğitimlerde, soru-cevap, küçük grup çalışması, oyun, örnek olay, canlandırma, grup tartışması gibi yöntemlerde kullanılacak. Ücretsiz olarak uygulanan programda annelere yönelik “bilgilendirici konu ekleri” ve çocuklara yönelik de onların gelişimlerini destekleyici “çocuk etkinlikleri” yer alacak.

Anne Destek Eğitim Projesi’ne katılmak isteyenler aşağıdaki link üzerinden başvuru yapabilirler.

https://e-belediye.kartal.bel.tr/Basvuru/BasvuruFormu/A%C3%87EVAnneDestekProgram%C4%B1

📆 02 Ekim 2022 Pazar 17:55   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR