MENÜ ☰
ARTDUŞ
Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
.
İstanbul 34 Gazetesi » Kartal, Manşet, Toplum » Kartal Belediyesi’nde İŞKUR Uygulaması
Kartal Belediyesi’nde İŞKUR Uygulaması

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, işsizlik sorunu ile ilgili olarak arayış ve çalışmalarını sürdürüyor.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, sosyal belediyecilik anlayışı gereği işsizlerin sorunlarına çare bulabilmek için 2009 yılında İŞKUR’la yapmış olduğu protokol çerçevesinde farklı dönemlerde personel alımı olan firma yetkilileri ile işsizleri buluşturarak firmaların istediği vasıflarda işçi teminini sağlayan bir proje yürütmekte. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, ülkemizdeki işsizliğin ciddi boyutta olduğunu, binlerce vatandaşın iş bulmak için belediyeye başvuruda bulunduğunu belirtti. Ne var ki belediyeye alınacak personel sayılısının sınırlı olduğunu vurgulayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz, bu nedenle sosyal bir proje olarak bölgedeki iş yerlerinin işçi taleplerine bir vasıta olarak işsizlerin iş sahibi olabilmeleri için çalıştığını söyledi.
Kartal Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü’ne müracaatla gerçekleştirilen İŞKUR kayıtlarıyla birçok vatandaşa istihdam sağlandı. Kartal Belediye Başkanlığı aracılığı ile 2009 yılından bu yana ortalama 1800 vatandaşa iş bulma konusunda yardımcı olunurken işsizliğe çare olabilmek için çalışmalar devam ediyor.
Yapılan müracaatlarla İŞKUR’un Kartal Belediyesi’ne vermiş olduğu kullanıcı paneli ve giriş şifresi ile vatandaşların İŞKUR kayıtları yapılıyor. İşsizlik ödeneği başvuruları, İnsan Kaynakları Müdürlüğü memurları tarafından işleme alınıyor. İş bulunması için vatandaşın bilgileri kaydediliyor ve firmalardan gelen işçi talepleri ve iş teklifleri değerlendirilerek yanıtlanıyor ve yönlendirme yapılıyor.
Kartal Belediyesi, sadece İŞKUR üzerinden değil daha geniş bir cetvelde istihdam arayışı uyguluyor. Bu çerçevede İŞKUR’ un meslek edindirme kurslarının yanısıra kendi bünyesinde açmış olduğu meslek edindirme kurslarıyla da yeni iş olanakları sağlıyor. Bu kapsamda eğitim alan kursiyerlere sertifika verilerek iş hayatında onlara yeni imkanlar sunuluyor.

📆 09 Ağustos 2013 Cuma 14:03   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

PİYASALAR