MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL BELEDİYESİNDEN BİR İLK DAHA
KARTAL BELEDİYESİNDEN BİR İLK DAHA

Kartal Belediyesi, kazalarda ve olası afetlerde meydana gelebilecek sıkıntılara yönelik önlemler kapsamında İlkyardım Eğitim Merkezi’ni hizmete açtı. Hizmete giren İlk Yardım Eğitim Merkezi için Sağlık Bakanlığı’na yapılan başvuru sonrası onaylı sertifika verme yetkisi alındı. Yeni çıkan yasaya göre, işyerlerinde çalışan her yirmi kişiden birinin ilk yardım eğitimi alması gerekiyor. Kartal Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucunda açılan Kartal Belediyesi İlk Yardım Eğitim Merkezi, İstanbul’da yetki almış ilk ilçe belediyesi olma özelliğini taşıyor.
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda sağlık görevlilerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önleyebilmek amacıyla açtığımız İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde çalışanlarımızın hemen hemen hepsine ilk yardım eğitimi vereceğiz. Daha öncesinde belli bir ücret karşılığında iki yılda bir personelin belli bir kısmına eğitim vermek zorundaydık ama şimdi İlk Yardım Eğitim Merkezi çalışmalarımızı tamamladık. Sağlık Bakanlığından gerekli izinleri ve yetkileri aldık. Bundan sonra tüm personelimize ücretsiz olarak eğitimi vereceğiz. Böylece her iki yılda bir verilmesi gereken ve yüksek maliyetler tutan eğitimleri ücretsiz olarak vermiş olacağız. Biz göreve başladığımızda 1 tane kreşimiz vardı, şu an kreş sayımız 7 oldu ve önümüzdeki günlerde de yeni kreşlerimizi açacağız. Yaklaşık 1000 çocuğa okul öncesi eğitim veriyoruz. Geleceğimiz olan çocuklar bizim için çok önemli. Bu yüzden öncelikle bu eğitimi, kreşlerimizdeki öğretmenlerimize vereceğiz. Verilecek olan eğitimleri sadece belediye personeli ile sınırlı bırakmayacağız, ilk yardım eğitimlerini halkımıza da taşıyacağız. İlk yardım doğru uygulandığında hayat kurtarır” dedi.
Kartal Belediyesi İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde eğitimler, yetki almış uzman personeller tarafından verilecek. Eğitimlerde genel ilk yardım bilgileri, kırık çıkıklarda ilk yardım, zehirlenmelerde ilk yardım, boğulmalarda ilk yardım, kanamalarda ilk yardım, hava yolu tıkanıklığında ilk yardım, hayvan ısırmalarında ilk yardım, bilinç bozukluklarında ilk yardım gibi konularda eğitimler verilecek. Eğitim sonunda eğitimi tamamlayanlara, girecekleri yeterlilik sınavından sonra onaylı sertifika verilecek.

Etiketler:
📆 28 Kasım 2013 Perşembe 11:31   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR