MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal Belediyesi’nden Örnek Uygulama: Gençlik Kumbarası
Kartal Belediyesi’nden Örnek Uygulama: Gençlik Kumbarası

 

Kartal Belediyesi’nin Kumbaralar’ı Çocukları Ve Gençleri Sevindirecek

 

Kartal Belediyesi örnek bir uygulamaya daha imza attı. Kartal Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan %90 hibe almaya hak kazanan Kartal Gençlik Kariyer Merkezi kitap ve oyuncak toplama kumbaraları ile Kartal’da örnek bir uygulama başlattı.

Kartal Belediyesi Çevre Müdürlüğü ve Kültür Müdürlüğü tarafından da paydaş müdürlük olarak yürüttüğü proje de Kartal’da 8 noktaya konulan “Gençlik Kumbaraları” ile kitap ve oyuncaklar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Kartal’da hayata geçen proje kapsamında çocuklar ve gençler sevinecek.

Yardımseverler, Kartal’ın çeşitli bölgelerine konulan cam kumbaralara ihtiyaç sahibi çocuklar için  kitap ve oyuncakları toplayarak destek verecek.

Kartal Belediyesi’nin başlattığı proje kapsamında bilgi veren Kartal Belediye Başkanı Op.Dr.Altınok Öz, “Şüphesiz hepimizin bildiği gibi toplumda tüketmeyi çok seven ve sahip olduğu her şeyden çabuk sıkılan kitle çocuklarımızdır. Herkesin evinde kullanmadığı oyuncak, kitap, giysi, e-atık vb. bulunmaktadır. İnsanlar bu tarz kullanılmayan atıkları bekletip herhangi bir zamanda çöpe atmaktadırlar. Bu proje ile vatandaşların atık durumundaki kitap ve oyuncaklarını paylaşım noktasındaki kumbaralarda biriktirerek  başkalarına ulaşmasında katkı sağlamış olacağız. Milyonlara ulaşan kapak kampanyası gibi sosyal sorumluluk bu projemizi yürüterek  çevreci belediye misyonumuza uygun hareket etmiş olacağız’’ dedi.

Kartal’da 8 farklı noktaya 8 cam kumbara yerleştirildi

Gençlik Kumbaraları, Kartal Ekolojik Pazar Alanı, Ankara Caddesi(zabıta önü), Atalar Merkez Kreş, Kordonboyu Kreş, Uğur Mumcu YKYM, Yakacık YKYM, Soğanlık YKYM ve Hürriyet YKYM alanlarına yerleştirildi.

Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan %90 hibe almaya hak kazanan Kartal Gençlik Kariyer Merkezi projesi, “2012 yılı çocukların ve gençlerin girişimcilik, beceri ve geleceklerini destekleme mali destek programı” kapsamında hazırlanarak 277 proje başvurusu içinde 130 başarılı proje arasına girdi.

Etiketler: ,
📆 29 Kasım 2013 Cuma 16:10   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR