MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal Belediyesinden sünnet çocuklarına ziyaret
Kartal Belediyesinden sünnet çocuklarına ziyaret

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün üzerinde önemle durduğu ve 2009 yılından beri ilçede uygulamaya soktuğu “Yıl boyu ücretsiz sünnet projesi” devam ediyor. Kartal’da beş yıl önce uygulamaya konan ve sonrasında TBMM gündemine taşınarak genel sağlık politikası kapsamına giren “Yıl boyu ücretsiz sünnet projesi”ni başlatan Kartal Belediyesi ,halk sağlığına dönük uygulamalarla örnek teşkil ediyor.

 

Marmara Bölgesi’ndeki 230 belediyenin katıldığı ‘Örnek Belediyecilik Proje Yarışması’nda “Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Projeler” dalında ödüle de layık görülen Kartal Belediyesi, Belediyecilik noktasında yaptığı hizmetlerle adından söz ettiriyor.

 

unnamed
Kartal’da yaşayan sünnet olmak isteyen çocuklara, ücretsiz sağlık kuruluşlarından sünnet olanağı sağlayan Kartal Belediyesi, bu kapsamda gerçekleştirdiği hizmetini devam ettirmesinin yanı sıra; evlere ‘geçmiş olsun’ ziyaretleriden de geri kalmıyor.. Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü personelleri sünnet olan çocukların evine giderek hem Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün geçmiş olsun dileklerini iletiyor, hem de sünnet sonrası yaşanan bir sorun, sıkıntı olup olmadığına dair bilgi alıyor. Yapılan ziyaretlerde ilgi ile karşılanan Kartal Belediyesi personelleri, çocukların aileleri ile sohbet ederek, görüşlerini de alıyor.

 
Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, 2009 yılından beri gerçekleştirilen sünnet projesi kapsamında bugüne kadar 7 bin 975 çocuğun sağlıklı ve hijyenik ortamda doktorlar tarafından sünnet edilmesini sağladı.

 
Yıl boyu ücretsiz sünnet projesi kapsamında Kartallılar herhangi bir gelir düzeyi ön koşulu ileri sürmeden ilçede bulunan anlaşmalı sağlık kuruluşlarında çocuklarını ücretsiz sünnet yaptırabiliyor. İnsan sağlığını direk ilgilendiren projede; doktorların dışında sünnet yaptırılmaması hedefleniyor. Toplu sünnet yerine, sürekli, hijyenik ve daha sağlıklı bir ortamda yapılan sünnet uygulaması Kartal’da altı yıldır başarı ile sürdürülüyor. Ayrıca Kartal Belediyesi tarafından her yıl sünnet şöleni düzenlenerek, çocuklara dağıtılan sünnet kıyafetleriyle kendi şölenlerinde eğlenme olanağı sağlanıyor.

Galeri
📆 03 Temmuz 2014 Perşembe 10:55   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR