MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL BELEDİYESİ’NİN HAFTA SONU KÜLTÜR PROGRAMLARI YİNE DOPDOLUYDU
KARTAL BELEDİYESİ’NİN HAFTA SONU KÜLTÜR PROGRAMLARI YİNE DOPDOLUYDU

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde sanat ve kültürün kalbi Kartal’da atmaya devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan Mart ayı programları kapsamında sahnelenen; ‘Faust’, ‘Miras Yedi’ ve ‘Topuklu Terlik Süt Yapar’ tiyatro oyunları izleyenlerden tam not aldı.

 

Kartal’ı Anadolu Yakası’nın sanat ve kültür merkezi yapmak için çalışmalarına aralıksız devam eden Kartal Belediyesi, Mart ayında da Kartallılara dopdolu bir program sunmaya devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan kültür sanat programları kapsamında; Faust, Miras Yedi ve Topuklu Terlik Süt Yapar tiyatro oyunları sahnelendi.

 

‘Faust’ düşündürdü, ‘Miras Yedi’ güldürdü

 

Kültür programı kapsamında sahnelenen oyunlardan ilki Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde, ‘Faust’adlı tiyatro oyunu oldu. Serhat Özbek’in yönetmenliğini üstlendiği ve yaklaşık 50 dakika süren oyun, izleyenlere Faust isimli bir karakterin varoluşsal problemlerini anlattı. Oyun izleyenler tarafından çok beğenildi. İzleyicilerle Hürriyet Kültür Merkezi’nde buluşan diğer tiyatro oyunu ise ‘Miras Yedi’ oldu. Yönetmenliğini Okan Has’ın üstlendiği oyun yaklaşık 2 saat sürdü. Evlerinde akşam yemeği verecekken başlarına hiç tahmin etmedikleri olaylar gelen Bahtiyar ve Şermin çiftinin hikâyesini anlatan tiyatro oyunu, izleyenleri kahkahaya boğdu.

 

‘Topuklu Terlik Süt Yapar’ ayakta alkışlandı

 

Hafta sonu sahnelenen tiyatro oyunlarının sonuncusu ise ‘Topuklu Terlik Süt Yapar’ oldu. Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyuna Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel’in yanı sıra çok sayıda meclis üyesi katıldı. Oyuncu kadrosunda; Durul Bazan, Yeşim Koçak gibi birbirinden ünlü isimlerin yer aldığı tiyatro oyunu, yaklaşık 1 buçuk saat sürdü. Figen Şakacı’nın ‘Pala Hayriye’ romanında geçen ‘Pişti’ hikâyesinden derlenen oyun, 40’lı yaşlarına merdiven dayanan cinsiyet rolleriyle benliği arasında sıkışmış bir kadının gelgitlerini mizahi bir dille izleyenlere aktardı. Oyunun sonunda Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel, tüm oyuncuları tebrik ederek plaket takdim etti. Yüksel, yaptığı konuşmada Başkan Altınok Öz’ün öncülüğünde başarılı çalışmalarını sürdüren Kartal Belediyesi’nin, Anadolu Yakası’nın kültür merkezi olduğuna dikkat çekerek, tüm izleyenlere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

 

 

 

Galeri
📆 27 Mart 2017 Pazartesi 18:15   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR