MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kartal, Kültür-Sanat, Manşet, Toplum » Kartal Belediyesi’nin Kültür Gezilerine Yoğun İlgi
Kartal Belediyesi’nin Kültür Gezilerine Yoğun İlgi

Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen kültür turları, Kartallı’lardan yoğun ilgi görüyor.
Kartal Belediyesi sosyal belediyeciliğin gereği sürdürdüğü kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında kültür gezilerine devam ediyor. Kartal Belediyesi’nce hazırlanan kültür gezileri programına bir yenisi daha eklendi. Konya ve Nevşehir’e düzenlenen kültür gezisine Kartal’da bulunan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üyeleri katıldı. Üç gün süren gezi kapsamında ilk durak Konya oldu. Konya Alaaddin Tepesi, Alaaddin Cami, Konya İnce Minareli Medrese, Mevlana Celaleddin Rumi Türbesi, Şems-i Tebrizi Türbesi ziyaret edildi. Ardından Akşehir’de bulunan Sultan Han gezildi ve konaklama için Nevşehir de bulunan Kartal Belediyesi’ne ait Kapadokya Kartal Hoteli’ne geçildi. Kültür gezisinini ikinci gününde Kapadokya Göreme Açık Hava Müzesi, Peri Bacaları, Derin Kuyu Yer Altı Şehir Müzesi, çanak-çömlek atölyesi gezildi. Akşam Kapadokya Kartal Otel’de düzenlenen türkü gecesinde Kartallı misafirler ağırlandı.
Kültür gezisinin son gününde ise Hacı Bektaş-ı Veli Dergahı ziyaret edilerek, Çile Hane’ye gidildi. Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi’nde hazırlanan programın ardından kültür gezisine katılan Kartallı dernek yöneticileri ve üyeleri sosyal belediyecilik anlayışını benimseyen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkürlerini iletti.
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, sosyal belediyecilik anlayışı ile kültür ve sanata büyük önem verdiklerini belirterek, “Kültür turları ile Kartal’dan farklı bölgelere düzenlediğimiz geziler bilgi zenginliğinin de artırılmasına vesile oluyor” dedi.İSTANBUL (İHA)

📆 20 Ocak 2014 Pazartesi 11:42   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR