MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL ÇANKIRILILAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
KARTAL ÇANKIRILILAR DERNEĞİ’NE ZİYARET

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Çankırılılar Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Galip Kılıç ve yöneticiler ile görüştü.

 

 

Kartal ilçesinde 2009’dan beri uygulamaya konan belediye projelerini anlatan Gürer, Büyükşehir ile ilçe belediyelerinin sorumluluklarını anlattı.

 

Sokak araları dâhil, tranşa olarak tanımlanan İSKİ vb. kuruluşların açtığı yerlerin yeniden düzenlenmesinin Büyükşehir’in görevi olduğunu, sokak hayvanlarının barınakları ile ilgili öncelikli görevin Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu, ana arterler ve ulaşım ile ilgili sorunlarında yine Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunduğunu ifade etti. Gürer,  “Kartal Belediyesi olarak  imar,  ara sokaklar, temizlik, zabıta, çevre, park bahçeler gibi konularda yaptığımız çalışmalara ek sosyal belediyeciliğin gereği hizmetleri halkımıza  ulaştırıyoruz.”dedi.

 

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün Kartal’da gerek yapısal, gerek yaşamla ilgili önemli dönüşümler sağladığını ve çalışmaların devam ettiğini belirtti ve Kartal’da uygulanan 230 projeden örnekler verdi. Kartal’da Pazar günleri gürültülü inşaat çalışmasına izin verilmediğini, okul önlerinde giriş-çıkış saatlerinde öğrencilerin karşıdan karşıya geçmeleri için zabıtaları görevlendirdiklerini benzer uygulamalarında değişik alanlarda devam ettiğini söyleyen Gürer, “Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’ün, -Kartal Anadolu Yakası’nın yükselen değeri olarak her alanda öncü olmak durumundadır- düşüncesi ile çalışıyoruz.” dedi.

 

Tarihsel bir dönüşüm için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Gürer, meydanları, sosyal tesisleri, parkları, kreşleri, kültür ve sanat etkinlikleri ile dikkate değer gelişmeler yaşayan Kartal’da “önce insan “ yaklaşımı ile çalışmaların devam edeceğini belirtti ve soruları yanıtladı.

📆 23 Mart 2015 Pazartesi 10:13   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR