MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Kartal, Kültür-Sanat, Manşet, Toplum » KARTAL CEMEVİ VAKFINDAN TOPBAŞ’A TEŞEKKÜR.
KARTAL CEMEVİ VAKFINDAN TOPBAŞ’A TEŞEKKÜR.

18 YIL SONRA CENAZELERİMİZ ARTIK GÜN IŞIĞI ALTINDA KALDIRILIYOR.
Kartal Cemevi Vakfı Bitişiğinde Bulunan “Gecekondular”Boşaltıp kaldırılınca Cemevine ait cenaze kaldırma alanıda genişleyip rahatlamış. Çevre düzenlemesi yapılıp çiçekler  ekilmiş ve bir kısmı parka dönüştürülmüş.
18 YILLIK MÜCADELE SONUÇ VERDİ.
Kartal Cenevi Vakfı İsmail Saçlı ile beraber bu yeni alanı gezdik ve görüntüledik. Sayın Saçlı tam 18 yıldır verdiğimiz mücadele sonucunda ortaya bu güzel tablo çıktı dedi ve sözlerine şöyle devam etti.
”Kartal Cemevi Vakfının kuruluşundan (1993) bu güne dek “Cenaze İşlemlerini” vakfın alt katında bulunan kapalı oto garajında, gün yüzü görmeden yapılıyordu.
Gecekondulardan arındırılan bu alanda; Cemevi Vakfımızın “Cenaze” İşlemlerini; gün ışığı altında yapılmasına olanak sağlayacak ve huzur içinde dini vecibelere uygun şekilde cenazelerimiz kaldırılacak.
Bu süreçte büyük katkısı olan İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve emeği geçen her can ve gönül dostlarımıza teşekkür ediyor , böyle toplumsal ,katılımcı ve üretken yüreklere başarı dolu aydın yarınlar diliyoruz. Bu konu cemevi yapıldığından beri devam ediyor. On sekiz yıldan bu yana gecekondu sahiplerini ikna edip, o alanı alamamıştık.
Biz bu konuyu Kartal Belediye Başkanımıza, Kartal Kaymakamlığına, Valiye hatta İstanbul müftüsüne kadar götürdük. Tabi, burası Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olduğu için işin büyükşehirden çözülmesi gerekiyordu. İş sonunda nihayete erdi.

cemevı-1
GECEKONDU SAHİPLERİNİN HEPSİYLE HELALEŞTİM.
Burası bir ibadethane, insanlar buraya gelince huzur bulmak istiyor. Cenazeleri rahatça kaldırmak istiyor. İnsanlar en acı günlerinde sıkış tıkış, cenaze telaşı yaşıyorlardı. Bu durum kimsenin hoşuna gitmiyordu. Defalarca tek tek, burada bulunan gecekondu sahipleri ile konuştum.  Büyükşehir belediyesi en sonunda buradaki vatandaşlara uygun bir teklif verdi. Pendik Dolayoba’da, KİPTAŞ konutlarından ev sahibi olma hakkı verdi. İsteyen ödenen parayı peşinat sayıp eve girdi, isteyen parasını alıp, kiraya çıktı. Ben de gecekondu sahiplerinin hepsiyle helalleştim. Taşınma sırasında da yapabileceğim her türlü yardımı yaptım.”dedi.

cemevı-2
Demokrat Parti Kartal Belediye Başkan Aday adayı Müslim Şahanoğlu ve Demokrat Parti Kartal İlçe Başkanı Sedat Özkan ve Demokrat Parti İl Yöneticisi Selma Arıklar’ın  orada olduğu bu ziyaretimizde sayın şahanoğlunada konu hakkında fikirlerini sorduk.
Şahanoğlu Kartal Belediye Başkanlığına seçilirsem önemli meselelerin en başına  hangi inanca mensup olursa olsun fark etmez ibadethanelerin sorunlarını alacağım. İstanbul’un en büyük Cenevinin yıllarca böyle bir sorunu yaşaması bana göre yanlıştır. Diyanetin ve devletin bu konuyu çok daha önce çözmeleri gerekirdi. Kartal’da hatrı sayılır bir nufusa sahip olan Alevi vatandaşlarımızın cenazeleri yeteri kadar cem evi olmadığı için Vakıftan Kaldırılıyordu ve önceki alan hem küçük hemde otopark alanı olarak kullanılan alanda düzenleniyordu. Son haliyle genişletilmiş ve gün ışığına cıkarılmış olan cenaze kaldırılma alanı bir nebzede olsa bu duruma çözüm getirmiştir. Başta Cemevi Vakfımızın Başkanı İsmail Saçlı olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekürlerdiyorum diyerek düşüncelerini dile getirdi.
Başkan İsmail Saçlı’da Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaşve Kartal belediye Başkanı Altınok Öz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Murat Karaca

Galeri
📆 15 Ağustos 2013 Perşembe 10:52   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR