MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Kartal, Manşet, Politika, Toplum » Kartal Cemevi’ne, KONTUK’tan anlamlı ziyaret
Kartal Cemevi’ne, KONTUK’tan anlamlı ziyaret

Ak Parti Kartal Belediye Başkan aday adayı ve Günyad Başkanı Şükrü Kontuk öncülüğünde bazı Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Kartal Cemevi’ne dostluk ziyaretinde bulundu.
Cemevi Başkanı İsmail Saçlı’yı makamında ziyaret eden heyet, Doğu ile Batı arası köprülerin güçlü olması gerektiği mesajını verdi. Ziyaretten memnuniyetini dile getiren İsmail Saçlı, sürpriz bir hamle yaparak Şükrü Kontuk’a Cemevin’e yapmış olduğu desteklerden dolayı teşekkür belgesi takdim etti.
Teşekkür Belgesin sürpriz olduğunu ve çok mutlu olduğunu dile getiren Kontuk; “Adem A.S.’dan bu yana insanlık, mazlumla zalimin, haklıyla haksızın mücadelesine sahne olmuştur. İlk kanı Kabil, kardeşi Habil’e duyduğu haset ve kıskançlık yüzünden dökmüş, ondan beridir ki bu kan hiç durmamıştır.
Ama her mazlum millete de onları esaretten ve zulümden kurtaracak bir önder gönderilmiştir.

kontuk-ziyaret-1
Nemrud’un karşısına Hz. İbrahim’i, Firavunun karşısına Musa’yı, Ebu Cehil’ in karşısına Hz. Muhammed ASV çıkaran Allah c.c. Yezidin karşısına Hz. Hüseyin efendimizi çıkarmıştır.
Ona gitme seni tuzağa düşürüp öldürecekler denildiği zaman eğer ben bugün zulme karşı direnmezsem, korkarım ki bu ümmetin içerisinde bundan sonra zalime karşı başkaldıracak biri daha çıkmayacaktır. Deyip öleceğiniz bile bile zalimin karşısına dikilmiştir. İşte bugünlere gelişimize öncülük etmiş Alparslan, Anadolu kapılarını açtıran Sultan Fatih, Bizans’ın kapılarını yıktıran Sultan Abdülhamit gibi yedi düvele karşı direnme gücünü veren bu inanç değilmidir.
Allah c.c. buyuruyor ki hepiniz Âdemdensiniz Âdem ise topraktandır ve şüphesiz dönüşünüzde banadır.
Biz insanımızı bu inançla görür. Bu inançla kucaklarız. Yıllardır akıtılan kanların içerisinde boğulan yine bu millet olmuştur.
Acıları bizler çekmiş, bizim ayrışmamızdan haz duyanlar bu dökülen kandan nemalanmıştır.
Mezhep ve millet çatışmalarının acı izler bıraktığı tarihimizi, maalesef değiştiremeyiz.
Fakat dedelerimizin çektiği acıları torunlarımıza çektirmemek elimizdedir.
Ayrışmaya ve de üstünlüğe hiçbir şekilde mahal vermeden artık hakkaniyetin, eşitliğin ve huzurun egemen olacağı bir gelecek inşa etmek bizim elimizdedir.
Kendiniz için arzu etmediğimiz bir şeyi asla ve kat’i başkasına yaşatmak ve istemek hakkımız yoktur.
Aynı şekilde kendimiz için istediğimiz bir şeyden bir başkasını mahrum etmeye hakkımız yoktur.
Acılarınız acılarımız, sevinçleriniz sevinçlerimizdir. Bizlerin yegâne amacı adaleti şiar edinip, kendimize hak ve helal bildiğimiz kardeşimiz içinde bir o kadar hak ve helal olması gerektiği inancındayız” dedi.

Galeri
📆 26 Kasım 2013 Salı 10:02   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR