MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal çiğ balığa mahkum
Kartal çiğ balığa mahkum

KARTAL ÇİĞ BALIĞA MAHKUM!
KARTAL’DA HAKSIZ REKABET!
KARTAL BALIKÇILAR ÇARŞISIN’DA ADALET ARANIYOR!

 
Kartal Balıkçılar Çarşısı’nın esnafı çoğu iş yerine pişirme yetkisi verilmemesinden rahatsız.

 
Sahil kasabası olan Kartal’da balıkçı esnafı eşit şekilde rekabet edilememesinden yakındı.Balıkçılar çarşısında bulunan on üç dükkandan sadece ikisinde pişirme yetkisi olduğunu söyleyen Kartal balıkçı esnafı,Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduğunda yetkli mercinin dertlerine çözüm bulmadığını dile getirdi.Denize kıyısı olan bir kasabada çoğu balıkçıya pişirme yetkisi verilmemesini yadırgayan esnaf, Büyükşehir Belediyesi’nin sadece iki dükkana pişirme yetkisi vermesinin sebebini merak ediyor ve Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuya yakın zamanda çözüm bulmasını ümit ediyor.

 

IMG_3349 IMG_3357
Balık piyasasını değerlendiren Kartal Balıkçılar Çarşısı esnafı,tükecenin balığa bu sıralar ilgi duymamasını Kurban Bayramı sonrasına bağladı. Balık tüketiminin diğer ülkelere kıyasla ülkemizde daha az olduğunu dile getiren esnaf, üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde balıkçılığa yeteri kadar önem verilmediğini iletti.

 

IMG_3359

Kartal Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Tevfik Aslan’la yaptığımız görüşmede ise Aslan, ”Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevriliyken uygulanan balıkçı politikası yüzünden ithal balığa gereksinim duyuluyor. Balıkçılıkla ilgili olan bu politika bir an önce değişmezse gelecek nesil çoğu balık türüyle tanışamayacak.” dedi. Balık avında trol ve gırgırın kullanılmasının çoğu balığın neslinin tükenmesine neden olduğunu söyleyen Aslan, bu şekilde avlanmanın deniz ürünlerinin geleceğini kararttığını ekledi.
Halil Yılmaz

Galeri
📆 16 Ekim 2014 Perşembe 16:39   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR