MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİNİN,CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI
KARTAL DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİNİN,CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

 

KARTAL DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİ KARTAL ATATÜRK MEYDANINDA TOPLANARAK BİR BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR.

 

 

”TÜRK MİLLETİNE DUYURU, MİLLETVEKİLLERİNE ve CUMHURBAŞKANI ADAYLARINA ÇAĞRI;

Sayın Milletvekilleri, Parti Yönetimleri, Sayın Cumhurbaşkanı Adayları, 10 Ağustos 2014’te ilk kez halkoyu ile devletimizin en üst makamında görev alacak, milletimizi en üst düzeyde temsil edecek olan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanını seçeceğiz.

Ülkemizin içinde bulunduğu iç ve dış şartlar bu seçimin ülkemiz için bir dönüm noktası olacağını işaret etmektedir: 1. Cumhuriyetimizin temel ilkelerine, kuvvetler ayrılığına, Atatürk Devrim ve İlkelerine, özellikle laikliğe karşı iktidar eliyle uygulanan sürekli saldırı, 2. Güney sınırlarımızda hükümet eliyle beslenen savaş ve bu yolla uygulamaya geçilen bölünme planları, kalmayan sınır güvenliğimiz, 3. Mevcut cumhurbaşkanının anayasal görevlerini yapmak yerine bölünmeyi hızlandıran, görevini kötüye kullanan kamu görevlilerine dokunulmazlık zırhı sağlayan, hukuk devleti ilkelerini, kuvvetler ayrılığı prensiplerini zedeleyen tavrı ve torbalar içine gizlenmiş yasaları onaylayarak cumhurbaşkanlığı makamını AKP’nin bir organı haline getirmesi; 4. “Çatı Aday” olarak ilan edilen Ekmeleddin İhsanoğlu’ nun AKP eliyle tamamlanmak üzere olan karşı devrime direnecek niteliklere ve düşünce/inanç yapısına sahip olduğu konusunda kaygılıyız.

 

Ayrıca, Cumhuriyet devrimlerine bağlı olduğundan emin olunan bir aday yokluğunda sandığa gitmeyecek yüz binlerce yurttaşımız olacağından AKP adayının ilk turda seçimi kazanması büyük olasılıktır. Tüm bu nedenlerle, bizler, aşağıda ismi ve imzası bulunan kurum ve kişiler olarak, siz sayın milletvekillerinden ve Cumhurbaşkanı adaylarımızdan; 1. Cumhuriyet Devrimlerine bağlı yurttaşlarımızın, ilk turda sandığa gitmesini sağlayacak, laik demokratik sosyal hukuk devletine inanmış bir adayın (bu aday Sn. Emine Ülker Tarhan olabilir); acilen gerekli imzalar tamamlanarak aday gösterilmesini; 2. Cumhurbaşkanı adaylarının Cumhuriyet Devrimi değerlerine bağlılıklarını, Cumhuriyetin Kazanımlarına sahip çıkacaklarını (laiklik prensibine vurgu yaparak) topluma şahsen ilan etmelerini; önemle ve ivedilikle talep ediyoruz.

Kartal-demokratik-kitle-orgutleri-basin-aciklamasi-2

Türkiye Cumhuriyetinin geleceğini belirleyecek Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde hepimiz tarih karşısında sorumluluğumuzu kabul ediyor, iş bu tarihi sorumluluk gereği hazırlanan ortak bildiriye imzamızı koyuyoruz”.

 

MSD DER. Bayram AYRANCI ,HARİKA MENTEŞ,ORHAN ERTUNÇ,CEMİL BOLBOL, Nihal GÜNDOĞAN, Gülcan Şengül TARAKÇI, Funda KABA, Nurcan KARADAĞ, Perihan TEKİN, Mutlu AKTAŞ, Senem GEZER (CKD Kartal Şube Yönetim Kurulu) SERPİL SELVİ, SEMA ÜRKMEZ (Yurtseverler Platformu Adına ) METİN OĞUZ (Taşeron İşçileri Derneği Anadolu Yakası Sorumlusu) HAYRİYE ELİBOL (Emekli Yönetici) MUSTAFA ALBAYRAK (Yönetici)

Galeri
📆 03 Temmuz 2014 Perşembe 15:04   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR