MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Alt Manşet, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal Demokratlar Birliği KILIÇDAROĞLU dedi…
Kartal Demokratlar Birliği KILIÇDAROĞLU dedi…

Kartal Demokratlar Birliği 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerde kime oy vereceklerini açıkladı.

Kartal Demokratlar Birliği üyeleri bugün Gezegen Kafe’de gerçekleştirdikleri basın açıklamasında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladılar.

Kartal Demokratlar Birliği Başkanı Sedat Özkan tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Ülkemizin içinde bulunmuş olduğu durumdan kendilerine vazife çıkartarak, 2017 yılı başında farklı siyasi parti mensuplarının birlikteliği ile daha Ferah, daha Huzur dolu bir TÜRKİYE düşüncesi ile hayata geçmiş Kartalımızda ve Siyasi arenada ismi bilinen önemsenen bir fikir platformu olarak yerini almıştır.

KARTAL DEMOKRATLAR BİRLİĞİ

Kadın, Erkek, Dil, Din, Etnik Köken, Mezhep ayrımı gözetmeksizin Türk Bayrağı altında toplanarak halkımızın işbirliği ve dayanışmasını MİSYONU olarak benimsemiştir.

Bizler bu doğrultuda Gazi Mustafa Kemal Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı kalarak, Kırmızı çizgimiz olan Cumhuriyetimiz ve değerlerine sahip çıkmak ve Siyasi Erk in yanlış politikalarını tespitte bulunup, eleştirip, halkımızı bu anlamda bilgilendirmek için birçok projeye imza attık ve yapmış olduğumuz çalışmalarımızda da, 2017 Referandumunda HAYIR CEPHESİNİ 2018 Genel Seçimlerinde MİLLET İTTİFAKINI desteklediğini ifade etmiştir.

Bugün Türkiye’de, dünyada eşi-benzeri görülmemiş Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı verilen bir yönetim sistemi yürürlüktedir. Seçilmiş Başbakan ve/veya Bakanlar Kurulu olmadığı için, seçilen Cumhurbaşkanı tarafından atanan kişilerin olduğu, Anayasa’da yeri olmayan ve adına “Kabine” denilen bir yürütme organı oluşturulmuştur. Bu sistemde, Cumhurbaşkanı dışında herkes atanmıştır, seçilmiş değildir, Milletin iradesini temsil etmemektedir. TBMM ne yazık ki, yasama gücünü Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle paylaşmak durumunda kalmıştır ve etkinliği azalmıştır.

Milletin kendi kaderi ve geleceği konusunda tek seçici ve belirleyici olduğu bir yönetim tekniğinin ideolojik tacı olan Milli İrade, ülkemizde bugünlerde, demokratik hukuk devleti olma yolunda biriktirdiğimiz tüm tecrübeyi ve kazanımları yok sayıp, kurumları işlevsizleştiren bazı kesimlerin kalkanına dönüştürülmüştür.

Cumhuriyetimiz bu topraklarda ilelebet yaşayacaksa, milli iradeyi yandaş oylarına hapseden, vatanseverliği muktedirlerin politikalarını tartışmadan desteklemekten ibaret gören, devleti kendisine tapulanmış özel mülk gören zihniyetin tasallutundan korumak şarttır.

Ülkemizi sevmek, laik demokratik hukuk devleti olarak ilelebet yaşatmaya yeminli olduğumuz Cumhuriyetimizi sevmek, “hukuk için ve hukuk içinde devlet” olarak tanımladığımız hukuk devleti içinde itirazlarımızı, eleştirilerimizi hiçbir yanlış anlaşılmaya fırsat ve izin vermeyecek şekilde her zaman bir insan ve yurttaş hakkı olarak yüksek sesle dillendirmek namus borcumuzdur.

İçinde bulunduğumuz ekonomik, mali, siyasi sorunlar gün geçtikçe ağırlaşmaktadır. Sorunlar işin içinden çıkılamaz hale gelmiştir. yalan, talan, çalma, iftiralar hat safhaya ulaşmıştır.

Hazine tam “takır kuru bakır misali” olmasına rağmen, sürekli para basarak ve yanlış ekonomik politikalarla mali sistem yerle bir olmuş haldedir ve vatandaşımız mali sistemin çökmesi nedeniyle büyük bir ekonomik yükle adeta ezilmektedir.

21 yıldır ülkeyi yönetenler yapacağız edeceğiz edebiyatıyla vatandaştan bir daha görev istemektedirler.

Bizler KARTAL DEMOKRATLAR BİRLİĞİ olarak

Çarenin; Hızlı bir şekilde derhal iktidar ve demokratik parlamenter rejime yeniden dönülmesinin en doğru, gerçekçi ve yararlı bir yöntem olduğunu düşünüyoruz. Yapılacak bir Anayasa değişikliği ile yanlıştan vazgeçilerek, demokratik parlamenter rejime dönülmesi ve bunun olabilecek en geniş paydalı uzlaşma ile demokratik bir biçimde hayata geçirilmesi son derece yararlı olacaktır. Yeni ekonomik mali sosyal ve hukuksal kararlarla milletimizin yeniden huzur ve refah içinde yaşaması testis edilmelidir.

NET OLARAK BİLİNMESİNİ İSTERİZ Kİ;

KARTAL DEMOKRATLAR BİRLİĞİ hiçbir Siyasi Partinin ARKA BAHÇESİ DEĞİLDİR, Bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalarda da hiç bir Siyasi Partinin güdümünde olmamıştır.

KARTAL DEMOKRATLAR BİRLİĞİ tüm siyasi yapılara eşit ve tarafsız, CUMHURİYET, DEMOKRASİ ve ATATÜRK İLKELERİ doğrultusunda tam taraflı olmak kaydıyla bir avuç VATANSEVER olarak bugünden sonra da amaçlarımız doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hak Hukuk Adaletten yana yapılan tüm çalışmalara destek, ülkemiz ve milletimize yapılan tüm yanlışlar için de muhalefet yapmaktan da geri durmayacağız.

Bu çerçevede Kartal Demokratlar Birliği olarak bu düşünce ve anlayışla 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem Milletvekili seçimlerinde Mevcut Cumhurbaşkanının ve İktidarın değişikliği için Aziz Türk Milletine çağrıda bulunuyoruz ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için Cumhurbaşkanı Adayı KEMAL KILIÇDAROĞLU’ nu destekleyeceğimizi ifade ediyoruz.

Toplantıya katılıp, karara destek verenler.

Aysel Özkan ÇOM

Baki CAN

Cahit OKTAY

Cem ARKAN

Çiğdem TÜRKMEN

Emin BAYSALLI

Fatma MUHÇU

Gülay ŞAKAR

Hasan Okhan OKUMUŞ

İsrafil ALÇINKAYA

Kadri ATEŞ

Mehmet DİNÇ

Müslim ŞAHANOĞLU

Necati OKKAY

Neşe TORUNOĞLU

Orhan NURMAN

Rıfat KANES

Sedat ÖZKAN

Sultan GÜNAYDIN

Tevfik YILMAZ

Zemzem AKÇAL

📆 11 Mayıs 2023 Perşembe 21:26   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR