MENÜ ☰
ARTDUŞ
Ekim 2024
P S Ç P C C P
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » ‘Kartal Enerjisini Topluyor’ paneli belediye kreşinde
‘Kartal Enerjisini Topluyor’ paneli belediye kreşinde

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Profilo’nun ortaklaşa düzenlediği “Türkiye enerjisini topluyor” projesinin ikinci ayağı Kartal Belediyesi Merkez Kreş’te yapıldı.

 

Etkinliğe Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, Kartal Belediyesi Kreşler Müdürü Enif Yavuz Dipşar ve kreş öğretmenleri katıldı.

 

Tasarrufun aile bütçesine katkısı anlatıldı

 

Enerji verimliliği ile ilgili programı takip eden Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer’de eğitimi çok faydalı bulduğunu belirterek, bu eğitimin Kartal’da okullarda ve değişik kurumlarda da verilmesi gerektiğini belirtti. Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, projenin oluşumunu bir sunum eşliğinde anlattı.

 

Eğitmenler Çevre Mühendisi Ayça Başar ve Hüseyin Ertekin enerji verimliliği ile ilgili sunum yaparak, projenin amacı, gelinen nokta ve hedefler hakkında bilgiler aktardı. Bir evde meydana getirecekleri davranış değişikliğinin dahi çevre, aile bütçesi ve ülke ekonomisi için değeri olduğunu vurgulayan eğitmenler, “Biz değişimi ülke çapında binlerce insanda sağlıyoruz. Projemizin bir ayağını da Kartal’da sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Bizler düzenlediğimiz panellerle, evlerde tasarruf konusunda en önemli rolün kadınlarla başladığına inanıyoruz. Bu nedenle bugün Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü işbirliğiyle Kartal Belediye Kreşi’nde siz öğretmenlerimize bu projeyi anlatmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” dediler.

 

Eğitmenler kreş öğretmenlerine tasarruf yöntemlerini ve tasarruf etmenin aile bütçesine nasıl katkılar sağlayacaklarını aktardılar. Projenin birçok ilde devam ettiğini belirterek, “Şuana kadar binlerce kadınımıza projemizi anlatmış durumdayız. Kadınlarımızın panellerimize yoğun ilgi göstermesi bizleri mutlu ediyor.” dediler.

 

Eğitmenler Ayça Başar ve Hüseyin Ertekin’in enerji verimliliği ile ilgili sunumunun ardından katılımcılara 20 sorudan oluşan enerji tasarrufuyla ilgili bir test yapıldı. Testin sonunda sorular cevaplanırken testteki sorularda 100 puan üzerinden 95 puan alan en başarılı katılımcı olan Evin Aktekin Kalkan ve Seval Harmancı’ya Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer tarafından hediye çeki verildi.

 

“Kartal enerjisini topluyor” konulu etkinlik Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü koordinasyonunda Kartal’da devam edecek. Etkinliği kendi sitesinde, okulunda, kurumunda almak isteyenlerin Alo Çevre hattıyla (0216 2806060) irtibata geçmesi gerekiyor.

📆 10 Haziran 2015 Çarşamba 17:04   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

PİYASALAR