MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Eğitim, Etkinlikler, Gençlik, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL GENÇLİK KARİYER MERKEZİ ÖĞRENCİLERE IŞIK TUTUYOR.
KARTAL GENÇLİK KARİYER MERKEZİ ÖĞRENCİLERE IŞIK TUTUYOR.

KARTAL BELEDİYESİ, KARTALLI GENÇLERE HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYOR
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz tarafından Mart ayında hizmete açılan Kartal Gençlik Kariyer Merkezi, 15-24 yaş aralığındaki gençlerin bilgi ve becerilerini arttırmak, okulda ve meslekte başarı seviyelerini yükseltmek, istihdam edilebilirliklerini ve hizmetlere erişimlerini kolaylaştırmak amacıyla rehberlik hizmeti, kişisel gelişim seminerleri, mesleki ve bilgilendirici eğitimler,  üniversite ziyaretleri, kariyer günleri, gönüllülük çalışmaları ve fikir kampları düzenleyerek faaliyetlerine devam ediyor. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün desteklediği ve yapılan çalışmaları büyük bir titizle takip ettiği Kartal Gençlik Kariyer Merkezi, yıl sonuna kadar yapılacak tüm etkinliklerle yaklaşık 12 bin Kartallı gence hizmet götürmeyi ve onların geleceğine yatırım yapmayı hedefliyor.
Kartal Gençlik Kariyer Merkezi öğrencilere ışık tutuyor
Kartal Belediyesi Gençlik Kariyer Merkezi, üniversitelerin  mesleki bölümlerini tanımaları amacıyla 300 öğrenci ile birlikte İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Okan Üniversitesi ve Süleyman Şah Üniversitesi’ne bir gezi düzenledi. Üniversitelerin öğretim üyeleri öğrencilere hem görsel, hem de sözel olarak ileride seçecekleri bölümler hakkında detaylı bilgiler verdi. Öğrenciler ise seçecekleri bölümler hakkında merak ettikleri soruları yöneltme fırsatı yakaladı. Kartal Belediyesi’nin tahsis ettikleri araçlarla programa katılan öğrenciler üniversitelerin laboratuvarlarını da gezerek seçecekleri branşlar hakkında geniş kapsamlı bilgi aldı.
Üniversite gezileri devam edecek
Kartal Belediyesi Gençlik Kariyer Merkezi önümüzdeki günlerde de Kartal ilçesinde bulunan lise öğrencilerine yönelik üniversite gezilerine devam edecek.  24 Eylül – 31 Ekim 2013 tarihleri arasında, gençleri üniversite ve mesleki bölümleri tanımaları amacıyla Yeditepe Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Galatasaray Üniversitesi’ni kapsayacak şekilde  üniversite ziyaretleri gerçekleştirecek.
Kartallı gençler, Gençlik Kariyer Merkezi’nin düzenlediği “Gönüllülük Çalışmaları”nda da aktif şekilde yer alacak. Bu kapsamda 04 Ekim’de hayvan barınağı ziyareti, 29 Ekim – 31 Ekim arasında kan bağışı kampanyası ve 11 – 13 Kasım arasında Kitap- Oyuncak Bağışı kampanyası olmak üzere üç gönüllülük çalışması, Kartallı gençlerin katılımıyla yapılacak.
Kartallı gençler işverenlerle biraraya gelecek
Kartal Belediyesi Gençli Kariyer Merkezi 8 Ekim – 8 Kasım 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan “İşbirliği Platformu” ile gençler ile işverenleri buluşturacak ve firmaların üretim alanlarını, faaliyetlerini yerinde inceleyerek sektör hakkında daha geniş bilgiye sahip olabilmeleri için firmalar ziyaret edilecek. Bu platforma da yaklaşık 1000 Kartallı gencin katılımı sağlanacak.
28 – 29 Ekim günlerinde ise “Kariyer Günleri”nde özel sektör ve kamu sektöründeki kurumlar ile gençler buluşturularak sunumlar, üniversite ve meslek tanıtımları, söyleşiler, iş-staj başvuruları ve konserler düzenlenecek.
Kartal Gençlik Kariyer Merkezi Projesi, İstanbul Kalkınma Ajansı 2012 yılı Çocukların ve Gençlerin Girişimcilik, Beceri ve Geleceklerini Destekleme Mali Destek Programı kapsamında hazırlanarak 277 proje başvurusu içinde 130 başarılı proje arasına girdi ve İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan %90 hibe almaya hak kazandı.

📆 01 Ekim 2013 Salı 10:22   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR