MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal Halk Eğitim Müdürün’den Açıklamalar
Kartal Halk Eğitim Müdürün’den Açıklamalar

Kartal Halk Eğitim Müdürü Resul Özdemir gazetemize vatandaşlarımızı yakından ilgilendirecek konularda açıklamalarda bulundu.

 

 

Kendini kısaca tanıtan Resul Özdemir “Elazığ doğumluyum. Ankara İlahiyat Fakültesi Mezunuyum. Daha önce Kartal Mahmut Kemal İnal İlköğretim Okulu’nda müdürlük yaptım. Üç yıla yakındır, Kartal Halk Eğitim Müdürlüğü görevini yerine getirmekteyim.” Dedi.

 

 

Vatandaşlarımız, Halk Eğitim Müdürlüğünde neler öğretildiğini bilmiyorlar.

 

 

Konuşmasına devam eden Özdemir “Kartal Halk Eğitim Müdürü görevini almadan önce burası ile ilgili her hangi bir bilgiye sahip değildim. Görevime başladıktan sonra şunu da gördüm. Toplumumuzun Kartal Halk Eğitim hakkında bilgisi yok. Okullarımızda bilmiyor. Bilmiş olsalardı şayet, kendi menfaatlerine uygun olacak bu kursları talep ederlerdi. Halk Eğitim Müdürlükleri, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlandıktan sonra sistematik yapı değiştikten sonra, artık örgün eğitimlerin dışında ki bütün eğitimlerin tümünün Halk Eğitim’lerden alınması gerekiyor. Bölgesel olarak halkımız, Halk Eğitim Müdürlüğünde neler yapıldığı hakkında bilgilendirilmemiş. Burada yerel medyaya çok iş düşüyor.

 

 

2500’ün üzerinde branşta kurslarımız var.

 

 

Halkımıza duyurursanız, inanıyorum ki halkımız gelip bu eğitimleri almak isteyeceklerdir. Mesela Adalet Sarayında yedi eminlikle ilgili kursumuz var ama kimse bilmiyor. Ayrıca Aile ve Tüketici bilimleri gibi bir süre kurs var ama kimse bilmiyor. 2500 küsür kurs var ve vatandaşımız burada kendisini ilgilendiren kurs olduğunu bilmiyor. Bilse gelecek ve bu kursa devam edecek. Mesleği öğrendikten sonra da vatandaş gidecek kendi işi ile ilgili girişimlerde bulunup ekmek kazanacak. Kurslarımızdan bazıları Toplu taşıtlarda ki şoförlerin uyumu eğitimi, bir çok trafik kazaları oluyor trafik eğitimi veriyoruz. Gıda teknolojileri eğitimi, Grafik fotoğrafçılık, Hasta ve yaşlı bakım kursu gibi bir çok eğitimlerimiz var.

 

İnternetten Hayat Boyu Öğrenme sitesine girip orada ki modülleri inceleyen vatandaşlarımız kendileriyle ilgili mutlaka öğrenmek istedikleri bir kurs göreceklerdir. Halk Eğitime müracaat eden vatandaşlarımız hem kendilerini geliştirmiş olurlar hem de nitelikli ve belgeli eleman olurlar. Bizim verdiğimiz belgelerin hepsi Milli Eğitim Bakanlığımızca onaylıdır. Piyasada bir sürü kuaförlerde çalışan vatandaşlarımız var. Kuaförlük belgesi, cilt bakım belgesi, makyaj gibi çok geçerli olan mesleklerde eğitim ve belge veriyoruz. Aşçılık eğitimi, Servis elemanı eğitimi, kalorifer eğitimi, emlakçılık eğitimi veriyoruz bunlarda çok geçerli mesleklerdendir.

 

 

Yediden yetmişe eğitim veriyoruz.

 

 

Bir örnek daha vereyim. Biz arıcılık kursu açıyoruz. İstanbul’da arıcılık var mı? Yok. Emekli insanlar yazın memleketlerine gidip arıcılık işi ile uğraşıyorlar. Hadisi şerif var ya “Beşikten, mezara kadar ilim öğrenin” diye. Şu anda Halk Eğitim Merkezleri’nin yaptığı işte budur. Yedi yaşında ki çocuğa da kursumuz var, yetmiş yaşında ki büyüğümüze de kursumuz var. Yani yediden yetmişe herkesin ilgileneceği alanlarda eğitim veriyoruz. Bakın yine kurslarımızdan örnekler vereyim. Müzik eğitimi veriyoruz. Suriye’den Türkiye’ye gelmiş vatandaşlara ve yabancılara Türkçe Eğitimi veriyoruz. 2500 üzerinde ki kurslarımız her geçen gün artıyor. Eğer bu kursların içinde aradığınız kurs yoksa gelen talep üzerine yeni kurslar da açıyoruz.

 

 

26 bin bakanlık onaylı belge verdik.

 

 

Geçen yıl bizim 29 bin kursiyerimiz vardı. Bunun 26 binini belgelendirdik. On iki binin üzerinde bizim açık öğretim öğrencimiz var. Ortaokul ve açık öğretim lise işlemlerini yapıyoruz. Ücretsiz açık öğretim kitapları veriyoruz. Yani kısacası örgün eğitimin dışında ki bütün eğitim bizde. Kartal’da 8 bin kişi okuma yazma bilmiyor. Şu anda yaklaşık 11 öğretmenimiz sınıf açtılar, 11 tane okuma yazma kursumuz var şu anda. Vatandaşlarımız Halk Eğitim diyince folklor, tiyatro gibi eğitimler akıllarına geliyor. Halk Eğitimin amacı nitelikli insanlara mesleki eğitim vermektir. Halk Eğitim’de üç çeşit kurs vardır. Bir Hobi kursları, Sosyal Kültürel kurslar ve mesleki kurslardır.

 

 

Kurslarımızın tamamı ücretsizdir.

 

 

Halk Eğitim kursları vatandaşlarımıza çok iyi geliyor. Mesela resim kursuna gelen bir vatandaşımız eskiden depresyon ilacı kullanıyordum artık kullanmıyorum.’ dedi. Vatandaş resim yaparken deşarj oluyor. Bizim ayrıca Osmanlıca kursu, Arapça kursu, Kur-an’ı kerim kursu ve Rusça kurslarımız da var. Geçen yıl Bulgarca kursu açtık. Bulgaristan’dan göç eden vatandaşlarımız Bulgaristan’da dil sorunu yaşıyorlardı kurs açtık onlar için. Kurslarımızı merak eden vatandaşlarımız internetten www.kartalhem.meb.k12.com.tr adresinden inceleyebilirler. Kurslarımızın tamamı ücretsizdir. Devletin millete verdiği çok güzel bir hizmettir bu.

 

 

HALK EĞİTİM MERKEZİNİN KURSLARI;

 
ADALET
AHŞAP TEKNOLOJİSİ
AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ
AYAKKABI VE SARACİYE TEKNOLOJİSİ
BAHÇECİLİK
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ
BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK
ÇALIŞMA HAYATI
ÇEVRE KORUMA
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ
DENİZCİLİK
DİŞ PROTEZ
EĞLENCE HİZMETLERİ
EL SANATLARI TEKNOLOJİSİ
ELEKTRİK-ELEKTRONİK TEKNOLOJİSİ
ELEKTRİK VE ENERJİ
ENDÜSTRİYEL OTOMASYON
GAZETECİLİK
GEMİ YAPIMI (DENİZ ARAÇLARI YAPIMI)
GIDA TEKNOLOJİSİ
GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
GRAFİK VE FOTOĞRAF
GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ
HALKLA İLİŞKİLER VE ORGANİZASYON HİZMETLERİ
HARİTA-TAPU-KADASTRO
HASTA VE YAŞLI HİZMETLERİ
HAVACILIK
HAYVAN SAĞLIĞI
HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ
HUKUK
İNŞAAT TEKNOLOJİSİ
İTFAİYECİLİK VE YANGIN GÜVENLİĞİ
KÂĞIT ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
KİMYA TEKNOLOJİSİ
KİŞİSEL GELİŞİM VE EĞİTİM
KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ
KUYUMCULUK TEKNOLOJİSİ
MADENCİLİK VE MADEN ÇIKARMA
MAKİNE TEKNOLOJİSİ

📆 02 Şubat 2015 Pazartesi 12:33   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR