MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
Kartal Hamsiye doydu

Kartal Belediyesi geleneksel hale getirdiği Hamsi Şenliği’nin bu yıl ikincisini düzenledi. Doğu Karadenizliler Derneği ve Işıklar Beldesi Kültür Sanat Derneğinin katkı sunduğu 2. Hamsi Şenliği çok renkli görüntülere sahne oldu

 

Geçen yıla göre organizasyonun daha mükemmel olduğu ve tam bir nizam içerisinde,Kartal halkı hem kemençe ile horon’a hemde hamsi’ye doydu. Havanın açık ve güneşli olması nedeniyle bir piknik organizasyonu şeklinde geçen Hamsi Şenliği 7’den 77’ye tüm görüşten insanları kaynaştıran ve sevgi ile aşılamayacak engel olmadığını göstermesi bakımından da oldukça renkliydi. Şenlik’de Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz kendi elleriyle pişirdiği hamsileri Kartallı hemşerilerine bizzat dağıttı. Başkan Öz daha sonra ise vatandaşların arasına karışarak birlikte horon oynadı. Festivalde geçen yıl 3 ton hamsi dağıtılırken bu yıl bu sayı 6 ton olarak gerçekleşti. Hamsi’ye bir an önce ulaşmak isteyen Kartallılar saatler öncesinden yüzlerce metre kuyruklar oluşturdular. Vatandaşlar sahne alan yöresel sanatçılar, İlkan Selvi, Mehmet Tak, Neşat Aydın ile Onay Şahin ve karadeniz ezgileri eşliğinde hep birlikte horon oynadılar. Karadeniz Halk oyunları topluluğu bütün Kartal’a eşlik etti.

 

kartal-hamsi-festivali-2
EN HIZLI HAMSİ YEME YARIŞMASI

Hamsi Şenliğinde bu yıl en hızlı hamsi yeme yarışması düzenlendi. Birbirleri ile kıyasıya mücadele eden yarışmacılardan kendisi de Karadenizli olan Resul Altınbaş adlı bir vatandaş 1 dakikada tam 50 hamsi yiyerek bu alanda Kartal rekorunun da sahibi olarak birinci oldu.

 

 

ÖZ ” HAMSİ BAHANE MAKSAT BİR VE BERABER OLMAK”

Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz 2. Hamsi şenliğinin açılış konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi. Öz yaptığı konuşmada şunları söyledi : ” Hamsi burada sadece bir gösterge bugün hamsi yemek için toplandık ve karadeniz kültürünü tanıyoruz. Ama burada her görüşten, her yöreden insan bulunuyor. Kartalı bu yüzden seviyorum. ” dedi.

Galeri
📆 15 Aralık 2014 Pazartesi 10:57   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR