MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL KENT KONSEYİ ANNE ÇOCUK KULÜBÜ AÇILDI
KARTAL KENT KONSEYİ ANNE ÇOCUK KULÜBÜ AÇILDI

Kartal Kent Konseyi Anne Çocuk Kulübü açıldı. Açılış toplantısına Kent Konseyi Başkanı Ali İrfan Kurtuluş, Kartal Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Fethi Gürer, Av. Hüsnü Yeşilyurt, Kartal Belediye Meclis Üyesi CHP Grup Başkan Vekili Nihal Korkmaz, Başkan Danışmanı Haydar Oğuz ve Kent Konseyi üyeleri ile kalabalık bir kadın grubu katıldı.

 

 

Kent Konseyi Başkanı Ali İrfan Kurtuluş, yaptığı açılış konuşmasında, Anne Çocuk Kulübü’nün kuruluş nedenini ve amaçlarını anlattı, benzer etkinliklerin devam edeceğini söyledi. Kent Konseyi olarak Kartal’da önemli çalışmalar planladıklarını belirten Kurtuluş, “Kartal’ın gelişimi ve çağdaşlık yolunda ilerlemesi için gereken çalışmalarda bulunacağız” dedi. Kurtuluş’un konuşmasının ardından Kent Konseyi Genel Sekreteri Demet Songurtekin, proje hakkında bilgi verdi.

 

 

Açılış töreninde konuşan Kartal Belediye Meclis Üyesi ve CHP Grup Başkan Vekili Nihal Korkmaz da kadınlara yönelik yapılan çalışmanın önemine değindi. Korkmaz, “ Kartal Belediyesi Meclis üyesi olarak sizleri destekliyoruz ve yanınızdayız. Gereken durumda Meclis grubu olarak gerekli kararları da almaya hazırız” dedi. Daha sonra Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediyesinin hizmetleri ile ilgili kapsamlı bir konuşma yaptı. Gürer, konuşmasında, “ Öncelikle sizlerle beraber olduğumuzdan dolayı mutluluğumuzu ifade edeyim.

 

Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz, 6 yıllık süreçte Kartal’da 230 proje uyguladı ve bu projeler her geçen gün artıyor. Bunların temeli ‘Önce insan’ düşüncesiyle oluşan sosyal belediyecilik yapma anlayışıdır. Bu ne demek? Kadın için çocuk için genç için belediyenin yaptığı asfaltın, yolun, imarın dışında projeler üretmek demek. Başkanımız, göreve geldiğinden beri herkes ve her kesim için hizmet veriyor. Bu bağlamda kadınlarımıza yönelik Kadın Ürünleri Pazarı’nı kurduk, Kadın Konukevi’ni açtık, Kadın Kooperatifine destek verdik, kadınlarımızı farklı kentlere götürerek farklı kültürlerle buluşturduk, kültür ve sanatla ilgili kadınlarımızın ilgisini çekecek çalışmalara ağırlık veriyoruz. Uyuşturucu başta olmak üzere annelerin bilinçlenmesi gereken konularda eğitimler veriyor, seminerler düzenliyoruz. Bir kaç gün önce sosyal medya bağımlılığı hakkında toplantımız vardı. Bunların hepsini, geleceğimizin daha iyi ve güzel olması için yapıyoruz, bunun da temeli çocuktan başlıyor.

 

Kartal’da şu anda 11 kreşimiz, 570 öğrencimiz ve 70 öğretmenimiz var. Ama kadınlarımız için Başkanımız bir şey daha yaptı. Türkiye de ilk defa kreşlerimizin 3’ünde ‘Saatlik bakım’ konusunda pilot uygulama başlattık. Böylece Kartallı anneler, ihtiyaç hissettikleri zamanlarda çocuklarını 1-2 saatliğine bırakabiliyor. Sosyal yardım alanında da çalışmaya devam ediyoruz. Yoksulluğu resmi olarak kanıtlanmış kişiye sosyal yardım veriyoruz. 10.000 insana sosyal yardım ulaştırdık. Gönül Çarşı’mız var, 20 bin kıyafet dağıtmış ücretsiz olarak.

 

Büyükada sosyal tesislerimize bu yıl 60 bin kişi gitti. Plaja girmem diyorsanız orman alanımız var, yiyeceğinizi alıp koyun sepetinize, 10 liraya gidin 8 saat piknik yapın. Buradan Ayvalık’a gitmenize gerek yok. Bunları sağlayan bir belediye var. Ramazan geldi, camii gezeceksiniz, türbe ziyaret edeceksiniz. Her mahallede bunun için otobüslerimiz hazır. Her ay muhtarlarla toplantı yapıyoruz. Mahallelerle ilgili sorunları çözmeye çalışıyoruz. Belediye olarak, üretilen her projeye, doğru olan her projeye destek sağlıyoruz.

 

Kültür merkezlerinde çocuklarımız için açtığımız kurslar sürüyor. Çok sesli çocuk korosu kurduk. İşitme engelliler korosu kurduk. Engellilerin sorunlarını çözmek için yanlarındayız. Onlar için üretim atölyesi açtık. Bütün bunları neden yapıyoruz? Kartal’ın geleceği güzel olsun diye yapıyoruz. 2009 yılına kadar yeşil alanı ne kadarsa, 6 yılda, 50 yılda yapılan yeşil alanı yapan bir belediyemiz var. Yeşil alanları artıyoruz. Çevre konusuna çok duyarlıyız, atık topluyoruz. ‘7’den 77’ye Atığını Getir Kitabını Götür’ kampanyasından sonra şimdi de ‘Atığını Getir Beyaz Bastonu Götür’ kampanyasını başlattık. Beyaz baston, görme engellilerin yollarını bulmaları için özel tasarlanmış bir baston.

 

 

Okullara diyoruz ki, atık yağ toplayın, bastonunuz bizden. Onu da bir ihtiyacı olan engelliye verebilirsiniz. Engelliler için ayrıca tekerlekli sandalye temin ediyoruz. Okullarımızın sorunlarını çözüyoruz. Camii, Cemevi ve ibadethanelerin sorunlarında çözüm üretmek adına destek veriyoruz. Çocuklarınız için sağlıklı sünnet kampanyamızı devam ettiriyoruz. Kartal Belediyesi diyor ki, çocuğunu hastaneye götür, sünnetini hijyenik ortamda ve uzman doktorlar yardımıyla yaptır, parasını ben ödüyorum. Yılda 1 kere de sünnet olmuş çocuklara kıyafetlerini veriyoruz, onlar için  sünnet şenliği düzenliyoruz. Türkiye’nin gerçeği deprem.. Şu anda Kartal’da dönüşüm için evi yıkılan hane sayısı 16 bini buldu. 16 bin kişi, depremde yıkılması an meselesi olan evden çıktı, daha iyi koşullarda yaşayacağı evler yapılıyor. Bunla ilgili en çok mücadele eden belediyeyiz. Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’ün çalışmaları örnek alınıyor. Kent Konseyi Anne Çocuk Kulübü ile de çocuklarımız için farklı etkinliklerde buluşacağız. Gerek Belediye Meclisimiz, gerekse Belediye yönetimimiz her konuda sizin yanınızdadır” dedi.

 

Kent Konseyi Anne Çocuk Kulübü’nün açılışı sonrası katılımcılar, çocukları ve üretim yapan kadınları ziyaret etti.

 

📆 20 Ocak 2015 Salı 11:11   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR