MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Gençlik, Genel, Kartal, Kültür-Sanat, Magazin » KARTAL, MUHTEŞEM BİR ZAFER ŞÖLENİNE SAHNE OLDU
KARTAL, MUHTEŞEM BİR ZAFER ŞÖLENİNE SAHNE OLDU

Teoman Konseri İle Kartallılar, Zafer Bayramı Coşkusunu Doyasıya Yaşadı

Kartal Belediyesi, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında 26 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un 97. yıl dönümünü anmak için tüm gün süren muhteşem bir kutlama programı düzenledi.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde binlerce vatandaş, Kartallı Kazım Meydanı’ndan Kartal Meydanı’na marşlar ve sloganlar eşliğinde yürüdü. Kartal Meydanı’nda sona eren yürüyüşün ardından Türk Rock Müziği sanatçısı Teoman Kartal Meydanı’na kurulan sahnede uzun süre akıllardan silinmeyecek bir konser verdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu Kartal’da tüm gün boyunca devam etti. Kartallı Kazım Meydanı’nda saat 14.00’da Kartal Belediyesi Sanat Akademisi öğrencilerinin resim atölyesi ve graffiti çalışmaları ile başlayan etkinliklerin ardından simültane satranç gösterisi ile vatandaşlar bayramın coşkusunu doyasıya yaşadı.

Zafer Yürüyüşü, Binlerce Vatandaşın Katılımıyla Yapıldı

Akşam saatlerinde ise her sene olduğu gibi bu sene de “Zafer Yürüyüşü” gerçekleştirildi.  Kartallı Kazım Meydanı’ndan başlayan ‘Zafer Yürüyüşü’ne Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yanı sıra; Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Zafer Yürüyüşü ’ne katılan binlerce Kartallı, ellerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün posterleri ve Türk bayraklarıyla Kartal Meydanı’na kadar meşaleler eşliğinde ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez, Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diyerek ve marşlar söyleyerek yürüdü. Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı yürüyüşünün ardından kutlamalar, Kartal Meydanı’nda düzenlenen Teoman konseri ile devam etti.

Ünlü sanatçı Teoman’ın konseri öncesinde, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından tiyatrocu Cenan Çamyurdu ve Türk Halk Müziği sanatçısı Taner Özsoy, Nazım Hikmet’in Kartallı Kazım’ı anlattığı ‘ Kuva-yı Milliye Destanı’ndan bir bölümü sahnelediler.

“Türkiye Cumhuriyeti’nin Milli Bayramları Bizim Onurumuzdur”

Vatandaşlara seslenen Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Bu ülkenin kurtuluşunda ve kuruluşunda mücadele eden bütün kahramanlar; dedelerimiz, ninelerimiz yani bizlerin ataları hep birlikte bu ülkeyi kurtardılar. Bu güzel ülkeyi bizlere emanet ettiler. O yüzden dayanışmayı, kardeşliği, dostluğu hiçbir zaman unutmamalıyız sevgili Kartallılar. İstanbul’un her noktasında 30 Ağustos Zaferi’nin 97. yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin milli bayramları bizim onurumuzdur ve bunu ilelebet hep birlikte, omuz omuza ve coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz. Siyaseti bir kenara bırakıp artık yüzlerimiz daha fazla gülsün istiyorum. Biz, bir arada olur birbirimize destek verirsek her şey çok güzel olacak.” dedi.

Teoman, Kartal’ı Kasıp Kavurdu

Başkan Gökhan Yüksel’in konuşmasının ardından izleyiciler, ünlü şarkıcı Teoman’ın sahneye çıkması ile birlikte büyük bir coşku yaşadı. Sanatçıyı dinlemek için çoğunluğu gençlerden oluşan binlerce kişi, Kartal Meydanı’nı tıklım tıklım doldurdu. Sahne performansıyla konsere gelenleri adeta büyüleyen sanatçının hayranları, sevilen şarkılarında Teoman’ı yalnız bırakmadı ve şarkıları tek bir ağızdan söyledi.

Sahneye davet edilen Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, ünlü şarkıcı Teoman’a muhteşem konseri için teşekkür ederek, Kartal Heykelciği takdim etti. Ayrıca, Başkan Gökhan Yüksel, vatandaşların telefon ışıkları ile sunduğu görsel şölen içerisinde, Teoman ile birlikte öz çekim yapmayı da ihmal etmedi.

Galeri
📆 31 Ağustos 2019 Cumartesi 17:39   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR