MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Gençlik, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Pendik, Toplum » KARTAL, SOKAK MÜZİSYENLERİNİN YANINDA
KARTAL, SOKAK MÜZİSYENLERİNİN YANINDA

Yeni bir sektörmü doğuyor..?

 
Bu zamana kadar pek görmeye alışık olmadığımız sokak müzisyenleri şimdilerde oldukça çoğalmış durumda.

 
Genelde alt geçitler de müzik yapan ve çoğunlukta gençlerden oluşan müzisyenler gerek solo, gerekse grup halinde alt geçitlerde müzik yapıyorlar.
Hemen hemen her alt geçitin altında neredeyse günün her saatinde görmeye başladığımız ve gün geçtikçe alıştığımız bu gençleri yeni bir iş sektörümü doğuruyor yada doğurdu mu diye kendimize sormadan edemiyoruz.

 
Kartal’da yayın yapan bir basın kuruluşu olduğumuz için Kartal’da da pek sık rastladığımız bu arkadaşlarla kısa bir söyleşi yaptık ve neden bu işi yaptıklarını, bu işi yaparken karşılaştıkları olumlu, olumsuz tepkileri sorduk ;

IMG_4022

Kartal’da ki sokak müzisyenleri geçimlerini kısmi olarak sokakta yaptıkları müzikle sağladıklarını belirttiler.

 

Sokak müziğini severek yaptıklarını dile getiren müzisyenlerden biri 10 yıldır profosyenel müzisyen olduğunu ve kemençe evine sahip olduğunu belirtti. Müzisyenler Kartal Belediyesi’nin sokakta müzik yapmak için verilen zabıta izni konusunda Pendik Belediyesi’ne oranla çok fazla yardımcı olduğunu söyledi.

 

 

Ayrıca müzisyenler Kartal Belediyesi’nin engelliler için düzenlediği bir etkinlikte müzik yapmak için çağrıldıklarını ve severek yaptıklarını belirtti.
Pendik’te Kartal’a nazaran bu anlamda çok hoş karşılanmadıklarını insanlar rahatsız oluyor diye uyarıldıklarını ve müzik yapmalarına engel olunduğunu söylediler.
Aslında insanların böyle bir şikayeti omadığını öğrendiklerini söylediler. Müzisyenler geçtiğimiz günlerde Pendikte ki Zorlukuş Parkı’n da zabıtaların büyük sıkıntılar verdiğini , orada bulunan halkın ” Biz seçim zamanı seçim arabalarının müziklerini dinlerkende rahatsız oluyorduk , o zaman neden bir şey yapmadınız?” diyerek kendilerine destek olduklarını dile getirdiler.

 

 

İzin verildiği taktirde Pendik ve Kartal da aynı ücreti kazandıklarını belirten müzisyenler , bize iyi davranıldığı taktirde bizde aynı performansı insanlara yansıtıyoruz şeklinde konuştu.

 

Kartal Belediyesi’nin sanatçıya saygı gösterdiğini belirten müzisyenler bu durumdan son derece memun olduklarını dile getirdiler.

Haber : Fatma TULUNOĞLU

📆 28 Ocak 2015 Çarşamba 16:59   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR