MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Kartal Spor Başkanı Taner Özdemirden Beklenen Açıklama Geldi
Kartal Spor Başkanı Taner Özdemirden Beklenen Açıklama Geldi

Geçtiğimiz Cumartesi günü Spor Toto 2.lig’in 34.haftasında deplasmanda oynadığımız ve1 – 1 berabere kalarak küme düştüğümüz Tarsus İdmanyurdu karşılaşması sonrasında yaşanan olaylar ve kamuoyunu meşgul eden haberler sonrası şahsım ve yönetim kurulum adına bu açıklamayı yapmayı gerekli görmüş bulunmaktayım.

 

“Zorlukları bilerek taşın altına elimizi koyduk”
Benim Başkanlığımdaki Yönetim Kurulu 8 Mart 2016 Salı günü gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul’da Oybirliği ile göreve geldi. Göreve geldiğimiz ilk gün ligin ikinci yarısında 8 hafta geride kalmasına rağmen bir galibiyet bile alamayan teknik kadroyu daha önceden belirlediğimiz isimlerle değiştirdik.

Kartalspor yönetimine aday olduğumuz zaman transfer döneminde olmadığımızı, takıma takviye yapamayacağımızı, geride kalan 25 haftada takımın sadece 23 puan toplayarak 17.sırada küme düşmeye en yakın aday olduğunu biliyorduk.
Fakat bu koşullarda bile biz inancımızı kaybetmeyerek ligde kalmak adına tüm gücümüzle son haftaya kadar çalıştık. Görevde bulunduğumuz son 9 haftada deplasmanda oynadığımız Aydınspor maçında 3 golümüzün geçersiz sayılarak mağlup edildiğimiz karşılaşma hariç mağlubiyetimiz bulunmamaktadır. Bu dokuz haftada 4 galibiyet 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet’le son 9 haftanın en başarılı takımlarından biri olduk.

“Bizimle beraber sıkıntılar çözüme kavuşmaya başladı.”
Geçmiş dönemde tesiste yemek dahi çıkmadığını, futbolcuların sanayide yemek yediğini herkes biliyor. Para konusuna gelince hiçbir futbolcu, Belediye Bakanımız Altınok Öz’ün devre arasında kulübe yönlendirdiği bağış dışında tek kuruş para alamadan geçinmeye çalışıyordu.
Biz geldiğimiz ilk günden itibaren her hafta futbolculara ödeme gerçekleştirdik. Prim verdik, maç başı ücretlerini ödedik bir şekilde onları parasız bırakmadık. Tesislerde düzenli yemeğimiz çıkmaya başladı, bazı haftalar oldu ki kulüp ortamından uzaklaştırmak için en nezih restaurantlarda yemek yedik. Bizden önce kulübün güvenliğini bile sağlayamadıklarını, kulübe hırsızlar girerek futbolcuların eşyalarını çaldıklarını da herkes biliyor. Güvenlik sorununu da çözüme kavuşturduk.
“En çok para alan, en az alacağı olan futbolcular para hırsını yenemedi”

Son haftaya girdiğimizde ise futbolcularda bir para hırsı baş gösterdi. Para ödenmeden antrenmanlara çıkmayacağız, içerideki primlerimiz ödensin maç başlarımız ödensin gibi sorunlar çıkartmaya başladılar.
Geldiğimiz günden beri hep iyi niyetle çalışarak futbolcularımıza para ödedik. Son Tarsus İdmanyurdu maçı öncesinde Çarşamba günü gerçekleştirilmesi gereken antrenmana futbolcular “para ödenmezse çıkmayacaklarını”, Tarsus’a da maç günü gideceklerini söylemeleri üzerine Kartal Belediye Başkanımız Sayın Op. Dr. Altınok ÖZ Kartal stadına gelerek futbolcuların isteklerini dinledi.

Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok ÖZ Futbolculara hiç kimsenin alacağının kalmayacağını, “Mayıs ayı içinde herkesin ödemelerinin yapılacağını” belirtmesi üzerine futbolcular, prim istediklerini dile getirdi. Bu talep üzerine Başkanımız, geçmiş sezonlarda Bolu’da oynanan Boluspor karşılaşması sonrasında lig’de kalan oyunculara prim ödediğini, Kaptan Uğur Utlu’nun da bunu çok iyi bildiğini belirterek bu konuda da gereğini yapacağını belirti.
Belediye başkanımızın stattan ayrılması üzerine soyunma odasında bir toplantı yapan futbolcularımız, Belediye Başkanımıza inanmamış olacaklar ki, antrenmana çıkmama kararı aldılar. Bunun üzerine Saadettin Demirtaş hocamızı yanıma çağırarak sen idmana çık peşimden gelen gelsin diye söyle, gerekirse sadece altyapıdan çıkan genç oyuncularımızı Tarsus’a götüreceğimi söyledim. Bu konuşma üzerine teknik direktörümüz Saadettin Demirtaş, futbolculara izin verdiğini ve bugünkü antrenmanı Paintball oynayarak gerçekleştireceklerini söyledi. Bende bunun üzerine peki dedim.
“Takım kaptanımız Uğur Utlu ve Anıl Şahin ile para krizi”
Bizler yine olayı büyütmedik ve Teknik kadromuzun isteği üzerine Perşembe günü yani maçtan iki gün önce Tarsus’a gitmek için uçak biletlerini aldık. Fakat futbolcularımız bu seferde biz maç günü Tarsus’a gideceğiz demeye başlamışlar. Bundan şahsımın haberi dahi olmadı, kaldı ki altyapı tesislerinde Başkan Vekilim Köksal Kır, Altyapıdan Sorumlu Yöneticimiz Ali Yüksel Yılmaz ve Genel Menajerimiz Murat Gülfırat, takım kaptanımız Uğur Utlu ve Anıl Şahin’le bir toplantı yapmışlar ve futbolcular orada da “Deplasmana ödemeler yapılmazsa gitmeyeceklerini” belirtmişler.
Bu olayı da maalesef Tarsus maçından sonra öğrenmiş bulunuyorum. O sıradaki krizi arkadaşlarımız bana yansıtmadan Genel menajerimizin araya girmesiyle futbolcular ikna edilmesiyle aşılmış. Neden! Bunları Tarsus’a gitmeden önce bana anlatmadınız? diye sordum. Şayet bu olayları bilseydim kesinlikle altyapıdan yetişen genç oyuncularla Tarsus’a giderdim.

📆 05 Mayıs 2016 Perşembe 17:01   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR