MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL, TÜRKİYE’NİN SIFIR ENERJİLİ İLK KENTİ OLACAK
KARTAL, TÜRKİYE’NİN SIFIR ENERJİLİ İLK KENTİ OLACAK

Kartal Belediyesi, Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı kapsamında gerçekleştirilen “R2Cities” projesinin uygulama ortaklarından biri olarak Kartal’ı Türkiye’nin ilk sıfır enerjili şehirlerinden biri olmaya hazırlıyor. Proje kapsamında Türkiye’de pilot bölge olarak seçilen Kartal Yakacık bölgesindeki binaların yenilenmesinde son teknoloji yalıtım ürünleri kullanılacak.

 

Kartal Belediyesi, Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı kapsamında gerçekleştirilen “R2Cities” projesinin uygulama ortaklarından biri olarak Kartal’ı Türkiye’nin ilk sıfır enerjili şehirlerinden biri olmaya hazırlıyor. Proje kapsamında Türkiye’de pilot bölge olarak seçilen Kartal Yakacık bölgesindeki binaların yenilenmesinde son teknoloji yalıtım ürünleri kullanılacak.

 
Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı kapsamında sürdürülen Kentsel Alanların Renovasyonu ( Yapıların tamamının veya bir kısmının yenilenmesi ) : Sıfır Enerjili Şehirlere Doğru Projesi, sıfır enerji tüketimine yakın büyük çaplı bölgesel konut renovasyon projelerinin tasarımı, inşaatı ve yönetimi için kolayca tekrarlanabilir stratejilerin geliştirilmesi ve uygulanmasını amaçlıyor.

 
Türkiye ile birlikte İspanya, İtalya, Almanya, İngiltere ve Belçika’dan paydaşların yer aldığı projede Kartal Belediyesi, proje ortağı olarak yer alıyor. “R2Cities” projesi, 3 ülkede seçilen 3 pilot şehri kapsıyor. Bunlar, Türkiye’den Kartal Yakacık Bölgesi, İtalya’dan Cenova Bölgesi ve İspanya’dan Vallodoid Bölgesi.
Kartal Belediyesi’nde yapılması planlanan uygulamalar, öncelikle belirlenen bölgelerdeki binalarda yalıtım yapılması ile başlayacak. Öncelikle yalıtım ile enerji kaybının minimize edilmesinin hedeflendiği proje, yalıtımın iyileştirilmesi, verimli ekipman uygulamaları, verimli aydınlatma ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması suretiyle % 57 enerji tasarrufu ve karbondioksit salınımının yılda 847 ton azaltılmasını hedefliyor.
‘R2 Cities’ Projesi 8. Uluslararası Belediye ve Çevre Fuarı’nda Büyük İlgi Gördü

 

Kartal Belediyesi, Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde 25 – 28 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenen Citytech 2014 8.Uluslararası Belediye ve Çevre Fuarı’nda ‘R2 Cities’ projesini tanıttı.

 

Yeryüzünün devamlılığı ve ekolojik dengenin korunmasında yerel yönetimlerin rolünü vurgulamak ve yerel yönetimlerin çevreyi korumaya yönelik proje ve uygulamalarını tanıtmak amacıyla düzenlenen 8.Uluslararası Belediye ve Çevre Fuarı’nda, Kartal Belediyesi hayata geçirdiği ve hazırlıkları devam eden birçok proje ile yer aldı.

 

Kartal Belediyesi’nin ortak olarak yer aldığı, Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı kapsamında desteklenen R2CITIES-Yerleşim Alanlarının Yenilenmesi: Sıfır Enerji Tüketen Şehirlere Doğru (Renovation of Residential Urban Spaces: Towards Nearly Zero Energy Cities) Projesi de fuarda tanıtıldı. Kartal dışında, İspanya’nın Valladolid ve İtalya’nın Cenova kentinde uygulanmakta olan R2CITIES Projesi ile ilgili standı ziyaret eden yaklaşık 1.000 kişiye bilgi verildi ve broşür dağıtıldı.

 

Yerleşim alanlarında yeni yalıtım ve alternatif enerji kullanım yöntemleriyle enerji verimliliğinin arttırılması ve oluşacak yeni modelin ulusal ve uluslararası ölçekte yaygınlaşmasına katkı sağlanması amacıyla, 01.07.2013 tarihinde uygulamaya başlayan ve 01.07.2017 tarihinde sona erecek olan R2CITIES Projesi, fuarda katılımcılardan büyük ilgi gördü.

📆 16 Ekim 2014 Perşembe 16:58   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR