MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, Genel, İlçeler, Kartal, Kültür-Sanat, Manşet, Toplum » Kartal Uluslararası Şairlere ev sahipliği yaptı
Kartal Uluslararası Şairlere ev sahipliği yaptı

Uluslararası şairler Kartal’da buluştu.

Kartal,  “9.Uluslararası Şiir İstanbul Festivali” kapsamında düzenlenen şiir etkinliğinde dünyaca ünlü şairlere ev sahipliği yaptı. Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen festivalin Kartal ayağına, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Güler, çok sayıda sanatçı ve Kartallı şiir sever katıldı. 

Tarih ve Toplum Bilimleri Enstitüsü Derneği’nin, üniversiteler, edebiyat kulüpleri ve Kartal Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu yerel yönetimlerin desteğiyle düzenlenen festival, Kartal’da Vedat Akdamar ve Ali Rıza Gelirli’nin konuşmacı olarak yer aldığı “Cemal Süreya ve Papirüs Dergisi” başlıklı panelle başladı. Nalan Çelik’in “Cemal Süreya Şiirleri” dinletisinin ardından şiir okumalarına geçildi.

uluslar-arasi-sairler-kartalda-bulustu-2

Fransa’dan Gerard Cartier, Birleşik Arap Emirlikleri’nden Hulûd el-Mualla, Yunanistan’dan Sotirios Pastakas, İtalya’dan Antonio Della Rocca ve Daniela Serafini, Suriye’den Maram al Masri, Bosna’dan Stevka Smitran, Brezilya’dan Lucas Guimaraens, Bulgaristan’dan Kristin Dimitrova’nın yanı sıra Türkiye’den Durmuş Türker, İsmail Biçer, Volkan Hacıoğlu, Salih Aydemir, Hilal Karahan, Dilruba Nuray Erenler, Ece Apaydın, Hüseyin Alemdar, Pelin Özer ve Hüseyin Peker’in sahnede okuduğu şiirler, katılımcılara keyifli saatler yaşattı.

Şiire gönül verenleri buluşturan festival, İTÜ Türk Musukisi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Deniz Güneş’in melodiyle sona erdi. Festivalin sonunda Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Adem Uçar, 9. Şiir istanbul Festivali Organizasyon Komitesi Başkanı Salih Zeki Tombak’a Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına bir plaket takdim etti. Tombak, plaket töreninde yaptığı konuşmada, “ Bu organizasyona, aynı zamanda Kartal da sanata ve kültürel etkinliklere her zaman destek veren Kartal Belediye Başkanı Sayın Altınok Öz’e teşekkür ediyorum” dedi.

Festivalin ardından Kartal Belediye Başkanlığı tarafından, Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer’in ev sahipliğini yaptığı bir yemek düzenlendi. İtalya’da bölgesel yayın yapan RAI  3 ABRUZZO Televizyonu ile yapılan canlı bağlantıda konuşan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, “Kartal’da 2009 yılında Op. Dr Altınok Öz’ün Belediye Başkanlığına gelmesi ile Kartal’da kültür ve sanata önem veren bir belediye yaklaşımı başladı. Kültür ve sanatın yanında Kartal’da ilçe belediyeleri içinde ilk bilimsel arkeolojik kazı, Dragos’ta Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’ün girişimi ile uygulamaya alındı. Geç Roma dönemine ait kilise, hamam ve yerleşim yerleri açığa çıktı. Çalışmalar devam ediyor. Kartal’da 3. Uluslar arası Taş Heykel Sempozyumu ile Kartal, heykel sanatı ile tanıştı. Ortaya çıkan eserler Kartal’da sergilendi. Kartal Festivali, tiyatro, sinema, müzik ile etkinlikler, Kartal’da yurttaşlarımıza ücretsiz sunuluyor. Kartal’ın daha çağdaş ve yaşanır bir kent olması adına Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz ile başlayan süreç, ‘Önce insan’ yaklaşımı ve sosyal belediyecilik anlayışıyla devam ediyor. Farklı ülkelerden şairlerin, şiirleri ile Kartal’da bulunmasından büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi. Şairler ve yurt dışından gelen konuklar, Kartal Belediyesi’nin düzenlediği toplantı ve yemeğin ardından, şiire ve şaire böylesine değer veren bir Belediye Başkanı olmasının Kartal için olduğu kadar İstanbul adına da önemli olduğunu vurgulayarak teşekkür ettiler.

Galeri
📆 03 Haziran 2014 Salı 14:56   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR