MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » ”KARTAL YENİDEN,İSTANBUL BİZİM”
”KARTAL YENİDEN,İSTANBUL BİZİM”

Kartal’ın tanınmış isimlerinden, iyi bir işadamı, iyi bir partili, iyi bir Dernek Başkan’ı ve iyi bir baba…

Ali Aluç saydığımız tüm bu özellikleri layıkıyla taşıyor.

2019 yerel seçimlerinde deneyimlerini, birikimlerini kendisinin de neredeyse 50 yıldır yaşadığı ve çok sevdiği Kartal halkı için kullanmak istiyor ve bunun için CHP’sinden Kartal Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylığına başvurusunu yaptı.
Kartal kamuoyu ve halkı kendisini tanıyor ama biz bilinmeyen yönlerini siz okuyucularımıza kendisini daha yakından tanıtmak için kendi işyerinde, sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleştirmiş olduğumuz söyleşimizi / sohbetimizi yayınlıyoruz.

N.Y: Merhaba Ali bey sohbetimizin girişinde de belirttiğim gibi, başarılı bir iş adamısınız, aktifsiniz, dernek yöneticiliği ve birçok STK’da da aktif görevleriniz var bunları biliyoruz fakat birde sizin ağzınızdan Ali Aluç’u tanıyalım…

 

A.A: Merhaba Ali Aluç ben, Makina Mühendisiyim. 1966 yılında Erzincan’ın Refahiye İlçesinin Tepe Köyünde dünyaya geldim. 1968 Yılında ailemin İstanbul’a göçmesi sebebiyle, İstanbul’a gelerek Kartal’ın Karlıktepe Mahallesine yerleştik.

O tarihlerden bu güne Kartal’da yaşamaktayım. İlk Orta ve Lise Eğitimimi Kartal’da tamamladım. Üniversite Eğitimimi İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesinin Makina Mühendisliği bölümü 1987 yılında tamamladım. Daha sonrasında iş yaşantısına başladım. Aslında iş yaşantım daha öncesine dayanıyor; 1974 yılında dayımın sahibi olduğu Kartal Merkezde Ankara Caddesindeki lokantada komi ve garson olarak çalıştım. O yıllarda hem okuyor hem de çalışıyordum.

Üniversiteden mezun olduktan sonra (Gemisan) adlı firmada çalıştım. Askerliğimi; acemi birliğimi Balıkesir, usta birliğimi ise Şırnak’ta Yedek Subay olarak 1990 yılında tamamladıktan sonra, Gedik Holdinge bağlı Sırmetal Hassas Döküm firmasında satış mühendisi olarak işe başladım ve sonrasında Satış Müdürü olarak görev yaptım.
1993 yılının son aylarında bu firmadan ayrılarak Aluçlar Makinayı amcaoğlum ile ortak kurduk.

1996 yılında, mekanik tesisat sektöründe hizmet veren Adalya Mühendislik firmasını bir meslektaşım ile ortak kurduk. Sonrasında Şarap Üretimi, Nargile Tütün Üretimi yapan farklı firmaları da kurarak sektörde büyümeye devam ettik. 2015 yılında makine üretimi yapan ALC Makinayı, 2017 yılında ise turizm sektöründe hizmet veren Seles Camping firmasını kurduk. Şu anda bünyemizde bulunan üç ayrı firmanın Genel Müdürlüğünü yürütmekteyim.

N.Y: Ali bey yoğun bir iş hayatının yanı sıra sosyal yaşam içerisinde de farklı görevleriniz olduğunu biliyoruz. Bunlar çeşitli derneklerde Yönetim Kurulu Üyeliği, Başkanlığı, Siyaset…. birazda bunlardan bahsedelim. Aktif Siyasete girmeye nasıl karar verdiniz ve siyasi geçmişiniz hakkında biraz konuşalım…

A.A: TMMOB Makine Mühendisleri Odası Kartal Temsilcilikte bir dönem saymanlık, üç dönem başkanlık görevlerinde bulundum, Benim gibi düşünen ve aynı pencereden hayata bakan arkadaşlar ile köy dernekçiliğin ve mahalle dernekçiliğin yaygınlaştırılması konusunda fikir birliğine varıp köy dernekleri çalışmasını başlattık. Kendi köy derneğimizin de Kurucu Üyeliği ve bir dönem de Başkanlığını yaptım.


2010′ lu yıllarda iki dönem Ege Tütün İhracatçıları Birliği Denetim Kurulu üyeliği görevimi yerine getirdim.
Bu arada 2011 yılında Kartal Lisesi ve Türk Kızılayı Kartal Anadolu Lisesi Mezunları Derneğinin Kurucular Kurulu üyesi olarak 21 arkadaşımız ile kurduk. Kurucu Yönetim Kurulunda Başkan Yardımcılığını yaptım. Şu anda bu dernekte Başkanlık görevim devam etmektedir.

2012 yılında Eskişehir Bilecik Kütahya Seramik İş Kümesi Derneği üyeliği ve akabinde yönetimlerinde görev aldım. Halen bu derneğin Yönetim Kurulu üyesiyim.

Bizim geçmiş dönemde siyasete bakış açımız çok farklıydı ve bu anlamda da birçok siyasi yapıyla, derneklerle, partilerle ve sendikalarla birçok ortak çalışmalar yaptık. Makina Mühendisleri Odası yöneticiliği dönemimde Kartal’da Sağlık Platformu kurarak, iki dönem sözcülüğünü yaptık. Bu dönemlerde biz siyasetin daha çok sokaktaki tarafında yer aldık.

Şu anda ise Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı olarak başvurumu yaptım.100’ün üzerinde aday adayı arkadaşlarımız var, ben bu süreçte Kartal için emek verecek olan tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Kaliteli ve güçlü bir meclis oluşturmalıyız, aslında bunların da çok ötesinde CHP yerel de iktidar gücünü Kartal’da yürütmek ve devam etmek zorunda diye düşünüyorum.

N.Y: Ali bey adaylaşıp mecliste yer aldığınız taktirde yerel yönetimlerde nasıl bir yapı ile devam etmek istersiniz?

A.A: Tabiki toplumcu bir belediyeciliği öne çıkarmalıyız, kişilerin veya belli zümrelerin çıkarlarını değil de Kartal’da yaşayan, bütün bileşenler ile toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilecek, nefes alabilir bir yapıyla yola çıkmamız gerekmektedir. Artık Kartal’a bir kimlik kazandırmamız gerekir.

Biz Kartal’a doğru kimliği kazandıramıyorsak, bütün bileşenlere aynı pencereden bakarak hizmet sunamıyorsak ve Türkiye genelindeki belediyelere örnek bir belediyecilik modeli yaratamıyorsak o zaman biz doğru şeyler yapmamış oluruz. Kartal Belediyesinde geçmiş dönemlerde arkadaşlarımız görev aldılar, güzel şeylerde yaptılar fakat eksik kaldıklarını düşünüyorum. Eksiklikte bana göre şu: Kartal Halkının da karar mekanizmasının içinde yer aldığı ve halka daha çok dokunan projeler yaratarak hizmet etmeliyiz. Odalarla, Sivil Toplum Örgütleri ile ve Kartal Halkının da temsili katılımı ile ( Mahalle Meclisleri ) koordineli çalışarak bunu başarmalıyız. Ben yaptım oldu, ben böyle düşünüyorum demekle olmuyor, biz neyi birlikte kotarabilir, ne yaparsak Kartal’ın yararına olur bunları oluşturmalıyız. Kartal’a bizim ihanet etmememiz lazım Kartal’ın dokusunu bozmamamız lazım.

KARTAL’A BİR KİMLİK KAZANDIRMAMIZ LAZIM.

Bir yara bakıyorsunuz elli katlı binalar, bir yana bakıyorsunuz gecekondu, elli katlı bir binada mevcut Kartal’ın yaşaması imkânsız, ne olacak dışardan gelecekler, Kartal balıkçı köyü sonra balıkçı kasabası, sonrasında ise işçi cenneti oldu ama şu anda gelinen noktada bir bakıyorsunuz bir başka görüntü… Dolayısıyla bizim o dokuyu kaybetmememiz lazım. Mesela ne yapmamız lazım:

Bence Kartal’da bulunan Kartal Koşuyolu Kalp Hastanesi var biliyorsunuz, özellikle yatılı yatan hastaların refakatçilerin durumları, hem insani olmayan koşullarda ve hiç de hijyen olmayan bir ortamdalar. Hastanenin bekleme salonunda yemek yiyorlar ve orada yatıyorlar. Bizlerin o hastane sınırları içerisinde olabilir ya da uygun görülen bir başka yerde olabilir, oraya Hastane Refakatçi Oteli yapılabiliriz. Hastane içerisinde min. üç vardiya, ikişer kişiden oluşan bir personel ile bir araç ile bir banko oluşturur. Hastane Refakatçi Otelinde ise kabul yeri bulunur. Refakatçiler otelde gece çok ekonomik koşullarda konaklarlar. Sorun olduğunda araçlar ile alınarak hastaneye götürürler. Bu hizmet tüm ülkede ses ve oy getirir.

Çünkü hedef önce KARTAL, sonra İSTANBUL ve devamında TÜRKİYE’ de İKTİDAR.

Bunların dışında hasta ve yaşlılarımızın engellilerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecekleri gündüz bakım evleri oluşturmalıyız. Bu vatandaşlarımızın aileleri, onlara bakan insanların hayattan koptuğunu görüyoruz. Gündüz bakım evleri bu anlamda o ailelerin birazda olsa nefes almalarını sağlayabiliriz.

KARTAL YENİDEN, İSTANBUL BİZİM.

Yine bunların dışında Kartal’da MEB bağlı, tekleştirilmemiş yaklaşık 80 adet devlet okulu var. Bu okullardaki veliler çocuklarını yemekhaneye veremiyor veya çok pahalı bir bedel karşılığında yemek hizmeti satın alıyorlar. Bu hizmeti çok ekonomik koşullarda hizmet verecekj olan bir aşevi açmak lazım. Bu aşevi vasıtası ile hem velilerimize ulaşmış oluruz, hem de gerçek yoksul insanlara onların onurlarını incitmeden, gönül kırmadan ücretsiz yemek verebiliriz. Bu şekilde de Sosyal bir belediyecilik hizmeti vermiş oluruz.

Kartal balıkçı kasabası olduğu için bu dokuyu da bozmamak adına, sahilde vatandaşların rahatlıkla ve ekonomik bir şekilde balık yiyebilecekleri ve herkese örnek olabilecek bir şekilde gerekli ön görüşmeler sonrasında, deniz üzerinde balık restoranlar yapabiliriz.

Biz halkın içinden gelen, sürekle halkla birlikte iç içe yaşayan; Mühendis, doktor, avukat, öğretmen, işletmeci, mali müşavir, sanatçı, memur ve işçi olan nitelikli insanlarız ve bu niteliklerimizi ortak gücümüz olarak birleştirip buna benzer birçok proje oluşturabiliriz.

Son olarak şunları söylemek istiyorum: KARTAL YENİDEN, İSTANBUL BİZİM diyorum ve CHP Kartal’da özüne dönerek, siyasal birliktelik sergileyebileceği tüm unsurlarında desteğini alarak, oradan da, buradan da oy alırız düşüncesini geride bırakarak yüzünü halka dönecek ve halkla birlikte çalışmalar yaparak kendi söylemleri ile Kartal’ kazanacağız dedi..

Sayın Ali Aluç’a çıkmış olduğu yolda başarılar dileiz.

RÖPORTAJ: Nuray YILMAZ

Galeri
📆 11 Aralık 2018 Salı 21:52   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR