MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal ‘Yerinde Dönüşüm’e Devam Ediyor
Kartal ‘Yerinde Dönüşüm’e Devam Ediyor

 

Vatandaşları yaşadıkları mahalleden koparmayan Kartal Belediyesi ‘Yerinde Dönüşüm’ çalışmalarını hızla sürdürüyor. Yakacık Yeni Mahalle’de bulunan iki eski yapı gerçekleştirilen törenle yıkıldı.
Kartal Belediyesi, kentte çarpık kentleşmeyi önlemek ve vatandaşların daha güvenilir konutlarda yaşamlarını sürdürebilmesi için ‘Yerinde Dönüşüm’ çalışmalarına devam ediyor. Yakacık Yeni Mahalle’de bulunan eski yapı binalar, düzenlenen törenle yıkıldı. Yıkım törenine katılan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de dönüşümle ilgili vatandaşlaara bilgi verdi.
Kartal’da öncelikle mülkiyet sorununu çzödüklerini ifade eden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Bunlarda önce mülkiyet sorunu çözüldü. Mülkiyet sorunu çözüldükten sonra da bu çarpık yapılaşma sahipleri biraraya geldiler. Toplu halde hareket ediyorlar ve kazandıkları emsallerle de dönüşümün önünü açmış oluyorlar. Vatandaş mutlu. Beledşye olarak biz çarpık kentleşmenin önüne geçtiğimiz için biz de kente yakışır bir yerel yönetim hizmeti vereceğimiz için biz de mutluyuz” dedi.

 

kartal-yerinde-donusum
“KAÇAĞI OLMAYAN BİR İLÇE YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Dönüşüm yapılacak yerlerde vatandaşları yaşadıkları mahalleden ayırmadıklarını belirten Başkan Öz, “Biz vatandaşla müteahit arasındaki ilişkinin içerisinde yokuz. Vatandaşlarla müteaahitler kendileri konuşuyorlar. Nasıl anlaştıkları bii ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren düzgün ve kente uygun bir yapının ortaya ıkması. Depreme uygun, iskanı olan, yasal binaya kavuşuyorlar. Kaçağı olmayan bir ilçe yaratmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Galeri
📆 27 Aralık 2013 Cuma 16:11   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR