MENÜ ☰
ARTDUŞ
Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
.
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL ZABITASI 2015 YILINA YOĞUN MESAİ İLE BAŞLADI
KARTAL ZABITASI 2015 YILINA YOĞUN MESAİ İLE BAŞLADI

Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün 2015 yılı Ocak ayı faaliyet bülteni açıklandı.

 

Kartal’da zabıtayı ilgilendiren alanlarda denetim, bilgilendirme ve düzenleme faaliyetlerini özverili bir şekilde yürüten Zabıta Müdürlüğü’nün açıkladığı rakamlara göre Ocak ayı boyunca 50 işyeri denetlendi. Denetimleri eğitici ve öğretici tutum sergileyerek gerçekleştiren Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yollara ve sokaklara rastgele bırakılan inşaat atıkları ve hafriyatlar için 7 gün 24 saat boyunca denetimler yaptı. İlçe sınırları dahilinde bulunan metruk bir bina ile ilgili tespitte bulunan ekipler, gerekli işlemler için ve İmar Şehircilik Müdürlüğü’ne bilgi verdiler.

12 Semt Pazarı Denetlendi

Haftanın 7 günü semt pazarlarının kurulduğu Kartal’da 12 ayrı semt pazarını denetleyen Zabıta ekipleri, nizami etiket kullanmayan, bina ve işyeri girişlerini kapatan, ağaçlara, balkon pencere vs. korkuluklarına ip bağlayan, tezgah sınırlarını aşan, çöplerini gelişi güzel atan ve bağırarak satış yapan esnafı uyardı. Denetimlerde esnafın yanıltıcı veya mevzuata uygun etiket kullanıp kullanmadığı incelenerek gerekli uyarılar yapıldı. Semt pazarlarında kurulan balık tezgahlarını da denetleyen Zabıta ekipleri, satışa arz edilen balıkları ve diğer satışa arz edilen deniz ürünlerini kontrol ettiler. Denetimlerde boyu küçük balık satışına rastlanmazken Zabıta ekiplerinin bu konudaki periyodik denetimlerinin devam ettiği öğrenildi.

Belirli Saatler Dışında İnşaat Gürültüsü Yok

İlçe genelindeki inşaatları İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teknik elemanları ile birlikte denetleyen Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İmar mevzuatına aykırı olarak yapılan yapılaşmaları, İmar Müdürlüğü Teknik elemanları ile birlikte tespit ederek gerekli yasal işlemleri yaptı. 775 sayılı yasa kapsamına giren ve halk dilinde gecekondu diye tabir edilen inşaatların kontrolü ile ilgili denetimlere de devam eden Kartal Zabıta Müdürlüğü ekipleri; özellikle Aydos bölgesini kontrol altında tutarak herhangi bir kaçak yapılaşmaya meydan vermedi.

Her Şikayete Cevap Verildi

Ocak ayı boyunca toplam 608 evrakı kayda alan ve telefonla gelen 705 şikayeti sonuçlandıran Zabıta Müdürlüğü, Mavi Masa’dan gelen 109 şikayet formu ve müdürlüğe yazılı gelen 33 dilekçe ile ilgili inceleme başlattı. Trafik düzenlemesi ile ilgili faaliyetleri de yürüten Zabıta ekipleri, araç parkının yasak olduğu caddelerde çalışma yaptı. Kartal Belediyesi hudutları dahilinde park yasağı uygulanması gereken Soğanlık Atatürk Caddesi ve diğer caddelerde çekici oto ile gerekli çalışma aralıksız olarak yapıldı. Ankara Caddesi’nin saat 10.00’ da trafiğe kapatılması ve gündüz araç park edilmemesi ile ilgili gerekli çalışmalara devam edildi. Ayrıca Kartal Belediyesi hizmet binası ön tarafındaki trafik düzenlemesi ile ilgili gerekli çalışmaları Zabıta Müdürlüğü yürüttü.

Sokak İşgallerine Denetim

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından bildirilen ve belediyeden ‘İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı’ almadan faaliyet gösteren 4 iş yerine tebligat yapan Zabıta ekipleri, tebligat neticesinde ruhsat almayan işyerlerini mühürledi. Kartal Belediyesi sınırları içinde özellikle ana arterler başta olmak üzere, alt geçitler gibi halkın yoğun olarak gezip dolaştığı yerlerde seyyar satıcılarla denetim yapan Zabıta ekipleri; görüntü kirliliğine neden olan hurda araçların, ilgililerine ulaşılıp gerekli tebligatları yaprak araçların kendi sahipleri tarafından kaldırılmasını sağladı. Kartal’da boş alanlara günü birlik çadır kuran konargöçer vatandaşların çadırlarının da kaldırılmasını sağlayan Kartal Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından çek çek arabalarına el konuldu.
Okul önlerinde önlem alarak öğrencilerin karşıdan karşıya geçmelerini ve trafik düzenini sağlayan Kartal Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul çevrelerinde seyyar satıcılara yönelik düzenli ve günlük çalışma sürdürdü.

Etiketler:
📆 16 Şubat 2015 Pazartesi 10:08   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

PİYASALAR