MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL ZABITASININ EKİM KARNESİ BAŞARI DOLU
KARTAL ZABITASININ EKİM KARNESİ BAŞARI DOLU

Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün Ekim ayı faaliyet bülteni açıklandı. Kartal’da Zabıtayı ilgilendiren alanlarda denetim, bilgilendirme ve düzenleme faaliyetlerini özverili bir şekilde yürüten Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün açıkladığı rakamlara göre Ekim ayı boyunca 64 işyeri denetlendi. Denetimleri, eğitici ve öğretici tutum sergileyerek gerçekleştiren Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yollara ve sokaklara rastgele bırakılan inşaat atıkları ve hafriyatlar için 7 gün 24 saat boyunca denetim yaptı. İlçe sınırları dahilinde bulunan metruk bir bina ile ilgili tespitte bulunan ekipler, gerekli işlemler için ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bilgi verdiler.

 

Pazar Esnafı Denetlendi

 

Haftanın 7 günü semt pazarlarının kurulduğu Kartal’da 12 ayrı semt pazarını denetleyen Zabıta ekipleri, nizami etiket kullanmayan, bina ve işyeri girişlerini kapatan, ağaçlara, balkon pencere vs. korkuluklarına ip bağlayan, tezgah sınırlarını aşan, çöplerini gelişi güzel atan ve bağırarak satış yapan esnafı uyardı.  Denetimlerde, esnafın yanıltıcı veya mevzuata uygun etiket kullanıp kullanmadığı incelenerek gerekli uyarılar yapıldı. Semt pazarlarında kurulan balık tezgahlarını da denetleyen Zabıta ekipleri, satışa arz edilen balıkları ve diğer deniz ürünlerini kontrol etti. Denetimlerde boyu küçük balık satışına rastlanılmazken Zabıta ekiplerinin bu konudaki periyodik denetimlerinin devam ettiği öğrenildi.

 

Gecekonduya Geçit Yok

 

İlçe genelindeki inşaatları İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teknik elemanları ile birlikte denetleyen Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İmar Mevzuatına aykırı olarak gerçekleşen yapılaşmaları tespit ederek gerekli yasal işlemleri yaptı. 775 sayılı yasa kapsamına giren ve halk dilinde ‘gecekondu’ diye tabir edilen inşaatların kontrolü ile ilgili denetimlere de devam eden Kartal Zabıta Müdürlüğü ekipleri; özellikle Aydos bölgesini kontrol altında tutarak herhangi bir kaçak yapılaşmaya meydan vermedi.  Kartal Belediyesi tarafından belirlenen saatler dışında gürültülü şekilde inşai faaliyet gösteren şahıs veya şirketlere de gerekli uyarıları yapan Zabıta ekipleri, araç ve yaya trafiğini engelleyecek şekilde cadde ve sokaklara inşaat malzemesi yığan 6 inşaat firması hakkında, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’na göre işlem yaparak toplam 3 bin 759 TL para cezası kesti.

 

Kartal Belediyesi’nden asker ailesi maaşı almak için müracaat eden 30 ailenin durumu ile ilgili tahkikat yapan Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin hazırladıkları tahkikat formları, Sosyal İşler Müdürlüğü’ne gönderildi.

 

Gelen Şikayetler Değerlendiriliyor

 

Ağustos ayı boyunca toplam 355 evrakı kayda alan ve telefon ile gelen 672 şikayeti sonuçlandıran Zabıta Müdürlüğü, Mavi Masa’dan gelen 102 şikayet formu ve müdürlüğe yazılı gelen 19 dilekçe ile ilgili inceleme başlattı. Trafik düzenlemesi ile ilgili faaliyetleri de yürüten Kartal Belediyesi Zabıta ekipleri, araç parkının yasak olduğu caddelerde çalışma yaptı.

 

Sokak İşgallerine Denetim

 

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından bildirilen ve belediyeden ‘İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı’ almadan faaliyet gösteren 21 iş yerine tebligat yapan zabıta ekipleri, ruhsat almayan işyerlerini mühürledi.  Yine belediye sınırları dahilinde faaliyet gösteren ancak teşhir ve ticari amaçlı malzemeleri iş yerlerinin önüne koymak sureti ile vatandaşların geliş geçişini engelleyen 395 müessesenin işgaline son veren Zabıta ekipleri bu konuda ısrar eden 21 işyeri hakkında idari para cezası kesti. Kartal Belediyesi’nden izin almadan asılan afişlerle ilgili de çalışma yapan Zabıta ekipleri, 8 işyerine ceza kesti ve duvarlara yapıştırılan afişler, Temizlik İşleri Müdürlüğü ile yapılan müşterek çalışmayla temizlendi.

 

Hurda Araçlar Kaldırıldı

 

Kartal Belediyesi sınırları içinde özellikle ana arterler başta olmak üzere, alt geçitler gibi halkın yoğun olarak gezip dolaştığı yerlerde seyyar satıcılara denetim yapan Zabıta ekipleri, görüntü kirliliğine neden olan hurda araçların ilgililerine ulaşıp gerekli tebligatları sahipleri tarafından kaldırılmasını sağladı. Kartal’da boş alanlara günü birlik çadır kuran konargöçer vatandaşların çadırlarının kaldırılmasını sağlayan Kartal Zabıta Müdürlüğü ekipleri, çek çek arabalarına el koydu.

 

Okul önlerinde önlem alarak öğrencilerin karşıdan karşıya geçmelerini ve trafik düzenini sağlayan Kartal Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul çevrelerindeki seyyar satıcılarla ilgili günlük düzenli çalışmalarını sürdürüyor.

 

Onları Unutmadılar

 

2014 Yılı Kurban Hizmetleri kapsamında Kartal’da izin verilen Kurban Kesim yerleri ile ilgili Çevre Müdürlüğü ile müşterek çalışma yapan Kartal Zabıtası, yapılan şikayetler ışığında yaptığı denetimler esnasında, umuma açık alanlarda izin almadan kurban kesen 47 şahıs hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu gereğince cezai işlem uyguladı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı dolaysıyla Türk Kızılayı Huzur Evi ve Yakacık Hatice Abbas Halim Sevgi Evleri Çocuk Yuvası’nı da ziyaret ettiler.

 

Kartallı Kazım ve Kartal Özgürlük Meydanı’nda yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında da özveri ile görev alan Kartal Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yürüyüş ve kutlamalar sırasında düzeni sağladı, olası bir olumsuzluğun önüne geçti.

📆 15 Kasım 2014 Cumartesi 11:50   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR